Prøv Procycling Pluss idag

VANT IGJEN: Alexander Kristoff vant den sjette etappen av Tour of Oman.

– Annerledes å vinne i Oman enn i Belgia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.02.17 19:11

Del på    

Alexander Kristoff vant sin tredje etappe i Oman, men er ikke i storform ennå.

(procycling.no): Det ble en ny seier til Alexander Kristoff på den sjette og siste etappen av årets Tour of Oman. Katusha-Alpecin jobbet hardt for å samle rittet til en spurt, og her var nordmannen raskest for tredje gang i rittet.

Til tross for sene angrep av Romain Bardet (AG2R) og Greg Van Avermaet (BMC), klarte Kristoffs lagkamerater å få det samlet.

Katusha-rytteren måtte tåle hard kamp fra rumenske Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini), men trakk det lengste strået. Tredjeplassen gikk til Sacha Modolo (UAE Abu Dhabi).

Hyller laget

Alexander Kristoff tok med det sin tredje seier i etapperittet, etter å ha vunnet første og fjerde etappe tidligere i uken.

– Formen er helt ok, men det er vanskelig å si at formen er helt strålende selv om jeg vinner tre etapper. Det er ganske annerledes å vinne i Oman enn i Belgia. Selvtilliten er god, og laget har jobbet veldig godt som en enhet både i Besseges og her i Oman, forteller Kristoff til procycling.no.

Kristoff var også vært fornøyd med hjelpen han fikk fra laget på den siste etappen. 

– Slutten i dag var hard mye motvind, og det var vanskelig å time spurten. Vi måtte bruke hele laget til å tette luken til utbruddet, så på slutten var det bare Marco Haller med meg. Han fikk meg i en gunstig posisjon og jeg kunne ta spurten.

– De siste 150 meterne føltes som 300 meter, men til slutt klarte jeg å ta seieren, og jeg er veldig fornøyd med å vinne min tredje etappe i Tour of Oman.

Sportsdirektør Torsten Schmidt støtter opp under Kristoffs hyllest av lagarbeidet.

– Hele laget kan være stolte. Rytterne gjorde en fantastisk jobb over de seks dagene her i Oman. Disse seirene skal gi oss den nødvendige selvtilliten for de kommende klassikerne, forklarer tyskeren.

Belgisk sammenlagtvinner
Sammendraget ble satt på andre og femte etappe, de to tøffeste i årets ritt. Begge disse etappene ble vunnet av belgiske Ben Hermans (BMC), noe som gjorde at han vant rittet med god margin.

22 sekunder skilte 30-åringen og andremann Rui Costa (UAE Abu Dhabi). Vuelta a España-vinneren fra 2015, Fabio Aru, tok tredjeplassen.

Med dagens seier klatret også Kristoff forbi Hermans og Costa i kampen om den grønne poengtrøyen, og stakk av med seieren i den konkurransen.

PODIET: Rui Costa (til venstre), Ben Hermans og Fabio Aru kompletterte seierspallen i Tour of Oman. Foto: Tim de Waele

Slik gikk det til

Den sjette og siste etappen av årets Tour of Oman var en flat affære, og det var forventet at det skulle ende i massespurt.

Starten av etappen var preget av en del vind, men de store sidevindskampene uteble. Et brudd kom seg avgårde, men etter litt hardkjør i de kategoriserte stigningene, var det bare to ryttere igjen foran. Dette var Iljo Keisse (Quick-Step) og Aime De Gendt (Sport-Vlaanderen).

De to belgierne jobbet hardt sammen for å holde unna det jagende feltet, hvor det var Katusha-Alpecin som jobbet for å samle det til en spurt for Alexander Kristoff.

Duoen i tet holdt bra, og hadde bare fått redusert avstanden fra 1.30 til 1.15 mellom 30 og 15 kilometer igjen å sykle.

Inne på den siste milen gikk avstanden nedover, men Iljo Keisse forlot De Gendt, og kjørte solo. Ved syv kilometer igjen var avstanden nede i 20 sekunder, og alt lå til rette for en ny massespurt.

Men Romain Bardet (AG2R) og Greg Van Avermaet (BMC) ville det annerledes. Inne på den siste runden, i en liten bakke der, angrep stjernesyklistene, i håp om å klare å lure feltet.

Det klarte de dog ikke, og det ble en samlet spurt. Der var Alexander Kristoff den raskeste igjen, og tok sin tredje seier i rittet.

Tagget med: , , ,

Les også disse