GRYENDE FORM: Alexander Kristoff overlevde hardkjøret og vant spurten på andre etappe i Deutschland Tour. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Kristoff triumferte i Göttingen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.08.19 17:25

Del på    

VIDEO: Se UAE-kapteinen spurte til seier og sammenlagtledelse i Deutschland Tour.

(procycling.no): Et redusert felt gjorde opp om seieren på andre etappe av Deutschland Tour og Alexander Kristoff klarte å henge med i hardkjøret.

På oppløpet i Göttingen var det ingen av de gjenværende spurterne som maktet å hamle opp med UAE Team Emirates-kapteinen.

Se kraftspurten her!

Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) åpnet spurten tidlig, men med 100 meter igjen åpnet det seg for Kristoff. Nordmannen klinte til og ingen maktet å matche spurten til 32-åringen som tok sin sjette seier for sesongen.

– Jeg led hele dagen og ble faktisk kjørt fra et lite punkt midt på etappen. Men i finalen føler jeg meg ofte bedre. Jeg hadde en liten luke over toppen men jeg følte meg bra i spurten. Colbrelli kom forbi og jeg var litt stengt inne av Ben Swift. Men så åpnet det seg og jeg klarte å åpne spurten min, sier Kristoff i seiersintervjuet vist på Eurosport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg følte meg ganske bra i går men å vinne igjen er deilig. Forrige gang var i Sveits før touren. Jeg slet litt i touren men nå ser formen bedre ut på veien mot VM, konstaterer fredagens etappevinner.

Se seiersintervjuet med Kristoff her!

Med triumfen følger ti nye bonussekunder. Kombinert med andreplassen fra torsdag fører det Kristoff inn i ledertrøya med ti sekunder ned til Colbrelli. Lørdag venter en ny utfordring.

– I morgen blir det nok litt tøffere. I dag var jeg helt på grensen, så jeg tror det blir vanskelig å bevare ledelsen. Men vi skal selvfølgelig prøve.

Caleb Ewan sto av tidlig og Pascal Ackermann hang ikke med i kjøret opp bakkene tidlig på etappen.

Slik gikk det til:

Den lengste etappen av Tyskland rundt åpnet med flere stjerner som var lystne på en dag i brudd.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) var blant de første angriperne men forsøket ble kjørt inn raskt.

Etter tre mil slet en gruppe på 30 mann seg løs, men heller ikke denne konstellasjonen fikk fortsette lenge i fronten.

En ny gruppe gikk av gårde. Denne gangen også med Alaphilippe. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) og Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) var blant utbryterne.

Soloshow fra Evenepoel

Med 106 kilometer igjen var rittet så godt som samlet igjen. Da klinket Remco Evenepoel til.

Unggutten til Deceuninck-QuickStep fortsatte alene og fikk raskt flere minutter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

80 kilometer fra mål hadde tenåringen økt til tre minutter.

Hardkjør i feltet

Så begynte jakten på den ensomme ulven. Team INEOS var blant lagene som kjørte av flere mann. Caleb Ewan hadde allerede stått av, mens Pascal Ackermann ble frakjørt etter tempoøkningen.

QuickStep-rytteren holdt dog unna på imponerende vis ganske lenge. Men 14 kilometer fra mål hadde han kun 36 sekunder igjen.

Geraint Thomas kjørte i feltet for INEOS-spurter Ben Swift. Alexander Kristoff hang fortsatt bra med i det reduserte første feltet.

Den siste mila

Inne i Göttingen ventet en lokal runde med én stigning der Evenepoel raskt ble hentet. Astana startet hardkjøret for å gi Alexey Lustenko sjansen.

Da Marc Hirschi (Team Sunweb) angrep gikk Astana-kapteinen etter. Det ble tre sekunder til unggutten, to til Lutsenko og ett til Ulissi (UAE).

Duoen som hadde fått seg en ledelse fortsatte å jobbe sammen etter spurten og fikk raskt 15 sekunder til feltet.

Over toppen med syv kilometer igjen var det en gruppe på omlag 30 mann som jaget på Lutsenko og Hirschi.

QuickStep tauet hardt i feltet og tre kilometer fra mål ble tetduoen kjørt inn. I spurten som fulgte var Kristoff den raskeste.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse