BERGEN 20170924. Peter Sagan for Slovakia og Alexander Kristoff for Norge i duell, som Peter Sagan til slutt vinner under innspurten av fellesstarten for menn under VM i landeveissykling i Bergen søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sagan tok Kristoff på målstreken: – Unnskyld!

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.09.17 16:39

Del på    

Sagan ble historisk da gullet glapp for hjemmehåpet.

BERGEN (procycling.no): Det ble samlet spurt i herrens fellesstart søndag. Det ble en millimeterduell mellom Alexander Kristoff og Peter Sagan.

Sagan var rett foran Kristoff, og dermed ble det sølv til nordmannen.

Kristoff åpnet spurten, og det var bare den regjerende mesteren som klarte å følge. Sagan kom seg akkurat forbi Katusha-rytteren, og slang sykkelen de nødvendige centimeterne foran.

– Det er ikke lett! På de siste fem kilometerne sa jeg at det var over. Til slutt endte det i en spurt, sa Sagan i UCIs seiersintervju like etter målgang.

– Han (Kristoff) sykler på hjemmebane. Unnskyld, men jeg ønsket å vinne igjen, smiler den tredoble verdensmesteren.

Michael Matthews tok bronsen, mens Matteo Trentin fulgte på fjerdeplass. De var dog aldri i nærheten av å utfordre de to sterkeste spurterne.

Opp Laksebakken sprengte Julian Alaphilippe og Gianni Moscon feltet, men det samlet seg på de siste kilometerne. Magnus Cort Nielsen prøvde å gå solo, men ble hentet like før spurten åpnet. Kristoff lå langt foran, men hadde hele tiden Sagan klistret til bakhjulet.

Kristoff: – Irritert på meg selv

Norge var altså svært nære å ta gull på mesterskapets siste dag, men Kristoff klarte akkurat ikke å holde stand. Han er naturligvis ganske skuffet over at VM-tittelen glipper med små marginer.

– Det er bittert. Det er det. Det er bedre å vinne enn å bli nummer to. Det er langt fra det samme å bli nummer to, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

– Jeg hadde følelsen av at han var foran meg uansett. Jeg kastet også fram sykkelen, men uansett om jeg hadde kastet den frem enda mer så hadde det ikke holdt. Kanskje om det var 10-15 meter lengre oppløp, så hadde jeg kanskje kommet tilbake. Jeg følte nesten jeg hadde større fart enn han på slutten igjen. Han kom forbi meg, så klarte jeg å utlikne farten, og nesten komme forbi han igjen. Men dessverre så kom han forbi, og jeg var ikke rask nok, konstaterer sølvmedaljøren.

Eiking i brudd – mest offensive rytter

Rittet begynte for alvor da det tidlige bruddet ble kjørt inn med drøye åtte mil før mål. Da startet angrepene fra de store nasjonene, og det ble nye forsøk på etablere farlige brudd.

Det lyktes Tim Wellens med da han fikk med seg åtte andre ryttere, deriblant Odd Christian Eiking. Dermed slapp Norge å gjøre jobb i feltet bak.

Eiking-gruppen hadde opp mot 50 sekunders ledelse, men det minket frem mot Laksebakken nest siste gang. Da satte Nederland og Tom Dumoulin opp farten, og avstanden ble nesten spist opp. Ikke lenge etter utforkjøringen ned fra bakken var feltet samlet.

FDJ-rytteren ble for innsatsen belønnet med tittelen «mest offensive rytter», og fikk en tur på podiet for det.

I Laksebakken opp siste gang eksploderte det. Alaphillipe og Moscon var først over bakketoppen, mens det var ganske sprukket opp bak. Dog samlet det seg litt over toppen, og det ble organisert en slags jakt på de to foran.

Det ble kjørt inn like før mål, og det endte i en spurt der Sagan marginalt tok sin tredje VM-trøye på rad.

Tagget med: ,

Les også disse