Prøv Procycling Pluss idag

VINNERSKALLEN: Alexander Kristoff ble positivt overrasket etter rekognoseringen av VM-løypa i Bergen. Han tror også at han kan produsere en avslutning en tidligere Sanremo-vinner verdig etter 267 kilometer

VINNERSKALLEN: Alexander Kristoff ble positivt overrasket etter rekognoseringen av VM-løypa i Bergen. Han tror også at han kan produsere en avslutning en tidligere Sanremo-vinner verdig etter 267 kilometer, søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Kristoff styrket i troen på VM-gull:- Positivt overrasket

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.09.17 11:08

Del på    

Mener rittet er hybrid mellom Flandern og Sanremo.

BERGEN (procycling.no): På spørsmål om det er elementer av både Belgia og Italias største endagsritt på våren i VM-løypa, får vi positiv respons fra Alexander Kristoff.

LIVE: Følg alle VM-øvelser direkte via procycling.no!

– Ja, det er jo det. Det minner om avslutningen i Sanremo, men det rittet er jo rimelig flatt før du kommer til den siste timen. Men ja, det går an å kalle det en slags hybrid av Sanremo og Flandern. Jeg fryktet at bakken skulle bli for tøff, men er egentlig positivt overrasket over at den ikke var brattere. Det var på storeskiva, og du får vindskygge på hjul, sier 30-åringen fra Stavanger til procycling.no.

Når man først nevner disse to monumentene, passer det godt at Kristoff har vunnet dem begge to.

Både distanse- og løypemessig bør det altså gå an for den ene av Norges to kapteiner å overleve 267 kilometer og totalt 12 passeringer.

Mange vil kvitte seg med Kristoff

Utfordringen, sett fra Norges ståsted, er hva slags tempo hovedfeltet legger opp til under de siste 4-5 passeringene opp bakken mot Sollien.

Belgia har kun Greg Van Avermaet å stole på i en eventuell spurt, og er trolig nødt til å angripe med både ham, men også Philippe Gilbert og Tim Wellens i forkant.

Spania, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Nederland er også blant nasjonene som ønsker å kjøre Kristoff av lasset langt unna mål.

– Det kommer til å bli et hardt ritt. Det blir jobbing hele tiden, men bakkene er såpass korte, så jeg faller neppe av tidlig. Og jeg kjører ofte bra i slike sliteløp.

– Frykter du for mottrekkene til nasjonene som ankommer Bergen uten spurtere?

– Dersom for eksempel Greg Van Avermaet stikker i bunnen av bakken, da sliter jeg med å spurte opp på samme måte som han gjør. I den situasjonen har vi også Edvald (Boasson Hagen), som har hakket større sjanse til å henge med på et slikt kjør. Vi har to forskjellige kort, og gode muligheter med mange, mener Kristoff.

Sist med over toppen og vinner spurten?

Da det var offisielle trening i fellesstartsløypa var det spesielt én rytter som tok besiktigelsen svært alvorlig, og det var Michael Matthews.

Australieren fikk motopes i løypa, la ned mange runder i løypa som ledd i rittsimuleringen denne torsdagen.

Under Belgias rekognosering testet Philippe Gilbert leggene på et punkt litt over én kilometer unna målseilet langs lille Lungegårdsvann i vestlandsbyen.

Da U23-landslaget testet løypa i ritt, kom en duo seg løs og snappet det to gjeveste medaljene. Samtidig var det hele 37 mann i gruppa bak som kjempet om bronsen.

Landslagssjef Stig Kristiansen sa det kanskje aller best etter fredagens fellesstart:

– I mitt hode er det rundt 30 ryttere som sitter med. Kanskje med én eller to i forkant på vei nedover. Det er jo litt typisk Kristoff om han sitter med som nummer 31 over toppen, og så går han fram og vinner massespurten ved mål.

Selvsikker foran «klassikerduellene»

Det høye antallet var godt nytt for blant annet Kristoff. Samtidig vil det være veldig mange om sette plass i en eventuell spurt.

Da er det lett å tenke navn som Matthews, Peter Sagan og Matteo Trentin blant nordmannens fremste utfordrere.

– Jeg pleier å ha en god avslutning i de store klassikerne. Det har jeg ikke mange tap, egentlig, påpeker Kristoff.

– Det er mange raske ryttere. En som har gått litt under radaren, er Fernando Gaviria. Han kjører også bra i bakker, og Sanremo hadde han kanskje vunnet et år om han ikke hadde veltet. Jeg slo han så vidt i spurten der i år, også. Han er litt glemt bort, mens alle snakker om Sagan, Matthews og Van Avermaet. Så har du Gaviria, Sonny Colbrelli og Matteo Trentin bak der igjen, påpeker Kristoff.

Mener Edvald er større favoritt

Tross steile fronter i Doha, glemmer ikke Kristoff bort landsmannen Boasson Hagen, heller.

I et intervju med procycling.no i forbindelse med VM i lagtempo, innrømmet Kristoff at han var glad for at rudsbygdingen hadde fått karrieren på fote igjen.

– For min egen del håper jeg det samler seg litt (mot slutten), men vi har et godt kort i Edvald hvis det skulle sprekke opp mer. På den måten har vi et balansert lag og gode medaljemuligheter, mener han.

– Edvald har et enda større register enn deg, er han en favoritt søndag?

Det vil jeg si. Nesten større favoritt enn meg, nettopp fordi han har flere kort å spille på. Løypa passer nok han bedre. Det eneste ankepunktet er hvordan han han har prestert i de lange løpene før, men han har jo VM-sølv fra tidligere. Han har taklet distansen før og han har blitt eldre. Det går bedre år for år.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse