KROPPEN KRANGLER: Alexander Kristoff har slitt med både tannsmerter og sittesår gjennom tourens første halvdel. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff sliter med tannpine og sittesår

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.07.19 20:57

Del på    

Smertefull første halvdel av Tour de France for 32-åringen.

(procycling.no): Tour de France 2019 har vært en problematisk utgave av verdens største sykkelritt for Alexander Kristoff.

UAE Team Emirates-rytteren slet med magen og mekanisk trøbbel i starten. Nå kommer det fram at sittesår og tannpine har preget ham gjennom Tour de France. Det var NRK som først skrev om nordmannens tannproblemer.

– Jeg tror det er en fylling som har fått en sprekk. Så hver gang det kommer noe rett på nerven hver gang jeg drikker noe kaldt eller spiser verker det og iser noe sinnssykt. Så nå de bytter fyllingen blir det nok bedre, sier Kristoff til NRK på tourens hviledag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

32-åringen merket først tanntrøbbelet under Sveits rundt og under den franske Grand Tour blusset det opp igjen. Sittesår er også noe han har slitt med gjennom den første halvdelen av Le Tour. Selv tror han ikke det vil påvirke hans sjanser på onsdagens etappe i større grad enn i tidligere Tour-spurter.

– Nei. Jeg har hatt problemene gjennom hele touren, så det er ikke noe nytt for i morgen, sier 32-åringen til procycling.no.

Kristoff går nå på smertestillende for å lindre tannplagene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SÅ NÆRE: Alexander Kristoff spurtet inn til andreplass bak Elia Viviani etter et strålende opptrekk av Jasper Philipsen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Siste sjanse med Philipsen

Onsdagens etappe på 167 kilometer fra Albi til Toulouse er den første av de tre siste spurtetappene i Tour de France 2019.

For Kristoff blir det siste etappe der han får hjelp fra Jasper Philipsen i spurten. Planen til UAE Team Emirates er fremdeles å sende rittets yngste rytter hjem før Pyreneene begynner.

Etter det blir Sven Erik Bystrøm den siste hjelperen til sin landsmann i de to siste spurtene som kommer på etappe 16 og 21.

Foreløpig har samarbeidet med Philipsen fungert med vekslende hell. Det nykomponerte spurtopptrekket til UAE holdt på å gå riktig så galt på åpningsetappen i Brussel. Philipsen var nære ved å velte inne ved gjerdet med Kristoff på hjul. Belgieren holdt seg på sykkelen men Kristoff mistet moment og ble nummer 14.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I Nancy klaffet det meste og Philipsen fikk skryt fra alle hold etter å ha trukket sin spurtkaptein fram til perfekt posisjon. Det resulterte i andreplass.

På dag ti gikk Philipsen gjennom en luke som stengte seg før Kristoff kom gjennom og de mistet hverandre. Philipsen spurtet til femteplass og Kristoff tok tiendeplassen.

Taktikken så langt har vært å la Bystrøm trekke fram de to før Philipsen surfer på hjulet til Kristoff fram til siste kilometer. Der skal Philipsen fram og gjøre jobben inn mot spurten. Kristoff bekrefter overfor procycling.no at den samme planen vil bli brukt på siste kilometer i Toulouse på onsdag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse