BARE NESTEN: Kristoff klarte ikke å slå Cees Bol på oppløpet i Egersund. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Kristoff slått av ung nederlender

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 28.05.19 17:58

Del på    

Cees Bol til topps på første etappe i Tour of Norway.

EGERSUND (procycling.no): Den første etappen i Tour of Norway 2019 ble avgjort i en massespurt i Egersund.

Alexander Kristoff fikk spurte fra god posisjon på de siste 200 meterne, men en ung nederlender var litt raskere.

Cees Bol (Team Sunweb) fant åpnet lende, og seg forbi Kristoff. Eduard Grosu (Delko Marseille) snek seg også forbi nordmannen på de siste meterne.

Bol tok med det sin tredje seier for sesongen etter triumf i både Nokere Koerse og en etappe i Tour of California.

Til slutt ble det tredjeplass på Alexander Kristoff.

– Jeg manglet litt. Jeg var oppi der, men kom litt bakpå gjennom det tekniske partiet. Ferrari fikk meg bra frem, men så ble det bare meg og opptrekkerne for vi var litt få. Jeg kom kanskje litt tidlig i front. Jeg og Edvald knivet om et hjul, og så var vi vel begge litt i vinden fordi ingen fikk det hjulet helt. Det ødela nok spurten litt for begge to at vi kjempet om samme hjul, sier Kristoff til procycling.no like etter målgang.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

En spurt med mange spisse albuer utspilte seg på siste kilometer, der UAE Team Emirates kom sent til fronten. Selv om det ikke ble seier, var ikke dagen helt krise for Kristoff.

– Jeg er med og kjemper om seier. Jeg håpet å vinne. Det gikk ikke, men jeg var ikke så veldig langt unna. Det var ikke en helt smidig inngang til mål. Det er mange om beinet og ganske kaos. Jeg er ikke fornøyd med tredjeplass, men tar med det jeg får. Det var bare to som var raskere, så det kunne vært verre og.

Med litt bedre klaff, føler Kristoff han kunne slått Bol og Grosu.

– Jeg er god nok i dag hvis jeg klarer å time det litt bedre. Jeg så Edvald gikk litt tidlig, så gikk jeg igjen med 200 meter. Men jeg kjente jeg manglet litt. Så kom jeg borti giret litt, og tror jeg kanskje bomgiret litt, forteller UAE-rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FANT IKKE FRAM: Kristoffer Halvorsen ble skvist i midten av spurten på oppløpet i Egersund. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no.

Halvorsen og Trondsen i skvis

To andre nordmenn kjempet seg inn på topp ti. Først av dem var Kristoffer Halvorsen som ble nummer fem. Team INEOS var langt framme, lenge. Men inn på siste kilometer var Halvorsen litt innesperret.

Da spurten åpnet seg så det ut til at Doffen kunne få åpen vei foran seg, men Moreno Hofland (EF Education First) seg mot venstre og sperret døra. Halvorsen ga seg ikke, og forsøkte å finne en åpning, som igjen førte til at Alvaro Hodge måtte stoppe sin spurt.

– Jeg fikk ikke til en ordentlig spurt, som var litt kjedelig. Jeg skulle gjerne ha åpnet spurten skikkelig, sier Halvorsen til procycling.no etter målgang.

To plasser bak INEOS-spurteren fulgte Trond Håkon Trondsen. Team Coop-rytteren ble eneste kontinental-rytter på topp ti.

– Det var kaotisk. Jeg satt egentlig bak til det var igjen en to-tre kilometer. Det var motvind på oppløpet, så det var muligheter der. Inn på de siste meterne blir det for smalt og ikke rom til å komme forbi, sier Trondsen til procycling.no etter topp ti-resultatet.

– Jeg følte meg sterk, men fikk ikke klar bane. Det var litt kjedelig det. Man skal være sterk og tøff. Og flink til å håndtere sykkelen, og ha litt flaks, oppsummerer Trondsen.

Fire mann i brudd

I brudd gjennom etappen var det Fritjof Røinås (Joker Fuel of Norway), Jacob Eriksson (Team Coop), Torstein Træen (Uno-X Norwegian Development Team) og Elmar Reinders (Roompot-Charles) som kjempet mot vinden fra Stavanger til Egersund.

Kvartetten ledet med nesten syv minutter på det meste, for UAE Team Emirates begynte å kontrollere avstanden.

Nøyaktig halvveis på etappen var ledelsen redusert til 2:55.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Røinås var den av de fire som hadde mest igjen etter etappen. Grimstad-syklisten tok flest klatrepoeng på etappen og leder dermed klatrekonkurransen etter Tour of Norway sin første dag.

Joker Fuel of Norway-syklisten slapp seg ned til feltet, mens Eriksson, Træen og Reinders fortsatte. Trioen holdt ut en stund, før Reinders angrep.

Træen gikk etter, og de to nye lederne holdt unna en stund til.

Men tre kilometer fra mål var det over for dagens utbrytere.

Tagget med: , , ,

Les også disse