LIKE BAK: Alexander Kristoff nærmet seg på de siste meterne av søndagens Clasica de Almeria. Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Kristoff presset Ackermann helt til målstreken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.02.20 18:06

Del på    

VIDEO: Nordmannen kjørte mesterlig i posisjonskampen i Almeria.

(procycling.no): Pascal Ackermann gikk seirende ut av spurtoppgjøret som utspilte seg i Roquetas de Mars gater søndag kveld.

Et stort felt dundret mot målstreken etter 187 kilometer i Clasica de Almeria med Alexander Kristoff som UAE Team Emirates sin spurter.

Nordmannen var uten hjelpere store deler av siste mil og måtte gjøre mye jobb alene før avslutningen.

Mitchelton-Scott og Israel Start-Up Nation strakk ut feltet med fire kilometer igjen mens Kristoff kjempet om hjulet til Pascal Ackermann litt lenger bak. Han hoppet fra opptrekk til opptrekk og hjul til hjul før han til slutt fikk tyskerens foran seg ut på oppløpet.

Der åpnet Ackermann først med 32-åringen fra Norge like bak. UAE-rytteren nærmet seg på de siste meterne, men målstreken var der litt for tidlig.

Se Kristoff spurte til andreplass her!

Bora-Hansgrohe-spurteren gikk til topps i Clasica de Almeria for andre år på rad med Kristoff et lite hjul bak. Elia Viviani (Cofidis) ble nummer tre.

– Laget gjorde en god jobb for meg inn til siste runde cirka syv kilometer før mål. Derfra må jeg ta saken i egne hender. Det er så klart ikke optimalt, men jeg følte jeg løste det ganske godt, sier Kristoff til procycling.no.

Da tyskeren han hadde foran seg åpnet spurten hang Kristoff fortsatt bra med.

– Jeg fikk opp farten litt for sent til å komme rundt Ackermann, men positiv følelse og god gjennomføring av avslutningen på meg i dag synes jeg, konstaterer 32-åringen.

Nå venter Volta ao Algarve på Stavanger-syklisten. Der skal også Viviani sykle, som ble slått solid av Kristoff i Almeria.

– Jeg føler meg bra. Jeg tror det er mulig å vinne der. Men det er ikke så farlig om det drøyer litt heller. Vinner jeg en stor klassiker så er det ingen som husker hva du gjorde i februar, flirer nordmannen.

Pascal Ackermann, som med det har åpnet seierskontoen i 2020, er den første som vinner rittet to år på rad.

– Det visste jeg ikke. Jeg startet sesongen i fjor med å vinne her så jeg håpet å klare det i år også. Jeg er veldig glad, sier Ackermann i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Dette er mitt tredje ritt i år. Jeg har to andreplasser og nå kom endelig seieren. Laget støttet meg 100 prosent i dag så jeg må takke dem.

Rittet ble preget av frykt for vind, noe som sørget for at bruddet ble kjørt inn raskt.

– Alle forventet sidevind. Vi forsøkte flere ganger å dele feltet men det var bare medvind. Det gikk så raskt med nesten 70 kilometer i timen. Det var et tøft ritt, konstaterer 26-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Uheldige Riwal-nordmenn

Et nervøst felt fryktet vind og kjørte inn utbryterne tidlig. Med drøye fem mil igjen sprakk det opp. Sondre Holst Enger (Riwal Readynez) var blant rytterne som ble sittende i en mindre gruppe, 30 sekunder bak feltet.

Framme i feltet satt Vegard Stake Laengen og tauet på Alexander Kristoff. Tempoet roet seg noe og gruppen til Holst Enger begynte å få los på feltet. Da de var kommet opp gikk en stor velt i bakre del av feltet. Engers lagkompis Arvid De Kleijn var blant dem det gikk verst ut over, men selv kom nordmannen seg forbi uten å være i bakken. Riwal-syklisten mistet dog nok en gang kontakten med feltet.

Tempoet forble høyt da en langvarig posisjonskamp utspilte seg de neste milene og ingen angrep kom fra feltet. Målstreken ble krysset for første gang med 28 kilometer. Holst Enger-gruppa var da nesten 45 sekunder bak hovedfeltet.

Astana gampet på i fronten de neste kilometerne og etter hvert kom flere andre lag til pumpene. Dermed klarte aldri Holst Enger og kompani å kjøre seg opp igjen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse