NY SEIER: Ingen kunne gjøre noe med Elia Viviani, som herjer denne sesongen. Alexander Kristoff tok tredjeplassen. FOTO: Lukas Schulze/Getty Images

Kristoff på podiet – sjanseløs mot Viviani

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.08.18 15:25

Del på    

Tok sin 15. seier denne sesongen.

(procycling.no): UAE Team Emirates satte Alexander Kristoff i god posisjon inn på de siste kilometerne av Cyclassics Hamburg og nordmannen lå i tredje posisjon da spurten åpnet. Han var imidlertid uten kreftene til å følge Elia Viviani.

Italieneren, som har en fantastisk sesong, hadde en overlegen akselerasjon og ingen var i nærheten av å matche toppfarten til Quick-Step-rytteren, som kunne juble for sesongens 15. seier. Hans andre seier på rad i Cyclassics Hamburg og den første seieren i et World Tour-endagsritt.

– Jeg var nummer to i Cadel Evans Great Ocean Road Race, Gent-Wevelgem og Prudential RideLondon, så å endelig vinne et World Tour-endagsritt føles helt utrolig. Det er også min første seier i den vakre trikoloren (nasjonal mestertrøye, red.anm.), som er noe spesielt som jeg vil huske for alltid, sa Viviani etter rittet.

Bak ham fulgte Arnaud Démare (Groupama-FDJ), mens Alexander Kristoff tok tredjeplassen.

Offensiv Kristoff

31-åringen var toneangivende da han gikk løs i en mindre gruppe etter forseringen av stupbratte Waseberg, inn på de siste 15 kilometerne av World Tour-endagsrittet. Nordmannen tok beskjedne føringer i gruppen, men etter hvert som hovedfeltet knappet inn slapp han seg tilbake, for å omstille seg til massespurt.

Etter at laget hadde plassert ham strålende inn i Waseberg stod han imidlertid ovenfor et dilemma: å vente eller å bli med gruppen som hadde fått en luke.

– Det var mange raske ryttere der og jeg visste det ville bli vanskelig å holde unna, men jeg bestemte meg for å være på alerten og ikke gå glipp av muligheten. Samtidig så prøvde jeg å spare så mye energi som mulig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ PODIET: Alexander Kristoff på pallen sammen med Arnaud Démare og Elia Viviani. FOTO: Lukas Schulze/Getty Images

– Når hovedfeltet hentet oss med fire kilometer igjen så holdt jeg en god posisjon og brukte [Robert] Ferrari og [Marco] Marcato til å komme meg til fronten av gruppen, og komme oss igjennom svingen med to kilometer til mål i en god posisjon. Jeg hadde imidlertid ikke beina jeg trengte for å vinne. Jeg klarte å ta tredjeplassen og er fornøyd med det.

Ettersom det er en svært krevende løype under VM i Innsbruck i år sykler ikke Kristoff der og sykler ei heller Vuelta a España. Videre fortsetter han høstsesongen sin med flere endagsritt. Neste søndag sykler han Bretagne Classic, før Brussel Cycling Classic (1. september), GP Fourmies (2. september), GP de Quebec (7. september) og GP de Montreal (9. september) er planen videre.

Slik gikk det til:

En gruppe på fem ryttere fikk tidlig gå av gårde fra hovedfeltet og skulle ligge store deler av dagen foran hovedfeltet. Det var Ivan Cortina (Bahrain Merida), Alessandro De Marchi (BMC), Winner Anacona (Movistar), Kamil Gradek (CCC) og Evgeny Shaluna (Gazprom-RusVelo).

Feltet holdt stramme tøyler på kvintetten, med bare tre minutters ledelse. Nils Politt (Katusha-Alpecin) forsøkte å kjøre seg opp til fronten, men feltet sørget for å hente ham inn igjen. I løpet av de siste 70 kilometerne ventet tre forseringer av Waseberg, men den tøffe bakken spilte ikke en stor rolle før den siste gangen opp, med 15 kilometer til mål.

Alexander Kristoff satt strålende med opp i de 15 prosent bratte rampene mot slutten av bakken og slet seg løs i en solid gruppe etter toppen av bakken, sammen med blant andre Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), Daryl Impey (Mitchelton-Scott), Dylan Theuns (BMC) og Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo).

Etter hvert støtet også den ferske europamesteren Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) seg opp til gruppen. Kristoffs rolle i gruppen var begrenset, ettersom feltet jaget like bak og med omtrent fem kilometer til mål var det samling.

Inne på de siste kilometerne gikk en velt, som tok ned formrytteren Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) og skapte en splitt i hovedfeltet. UAE Team Emirates var blant lagene som tok kommando og sørget for å gi Kristoff en god posisjon.

Michael Mørkøv tok fronten med 800 meter til mål før Fabio Sabatini tok over. Jacopo Guarnieri tok det siste initiativet for Groupama-FDJ, med Arnaud Démare på hjul og franskmannen kunne åpne fra front. Viviani kom imidlertid som en kule fra hjulet hans og var ustoppelig.

Tagget med: , , ,

Les også disse