NESTEN: Alexander Kristoff kjempet helt oppe i toppen, men kunne lite gjøre med Arnaud Démare. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff misfornøyd med egen prestasjon etter pallplass

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.06.18 16:15

Del på    

Nordmannen kunne ikke svare på den råe akselerasjonen til Arnaud Démare.

(procycling.no): – Jeg er litt skuffet. Troia og Ferrari jobbet bra for å få meg i en best mulig posisjon. Spesielt Ferrari. På de siste meterne satt han meg opp på hjulet til Démare, men da franskmannen startet spurten sin, kunne jeg ikke akselerere slik jeg ønsket, sier Kristoff i en pressemelding fra laget.

Etter å ha blitt hektet av i siste bakke på de tre tidligere spurtmulighetene i Tour de Suisse, har Alexander Kristoff syklet gjennom de sveitsiske Alpene i håp om at det skulle gå bedre på den åttende etappen.

Der hadde nordmannen få problemer med å henge med i de små bakkene som var å finne på rundløypen som ble kjørt i Bellinzona og fikk sin første spurtmulighet i rittet.

Med hjelp av Roberto Ferrari ble nordmannen plassert i fjerdeposisjon, på hjulet til Arnaud Démare og hans to opptrekkere fra Groupama-FDJ inn på de siste 500 meterne. Der utfordret Quick-Step med Fernando Gaviria og opptrekker Maxi Richeze, og tok kommando inn på de siste 200 meterne.

På oppløpet manglet det litt på kreftene til Gaviria, som raskt ble passert av Démare etter at Richeze svingte ut. Franskmannen akselererte sterkt og tok en ganske grei seier. Akselerasjonen var også såpass sterk at verken Kristoff eller Peter Sagan maktet å utfordre ham.

Franskmannen tok med det en viktig seier like før Tour de France.

Bak de to kjempet Alexander Kristoff og Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) om tredjeplassen, og det var Kristoff som på mållinja fikk kastet sykkelen de nødvendige centimeterne foran verdensmesteren – som han har tapt et par lignende dueller mot tidligere.

Fire mann i brudd

Det ble en relativt kontrollert dag i feltet. Kun fire ryttere tok muligheten til å gå i brudd på den 123 kilometer lange etappen.

De fire, Nathan Brown (EF Education First-Drapac), Eddie Dunbar (Aqua Blue Sport), Willie Smit (Katusha-Alpecin) og Paul Ourselin (Direct Energie), fikk aldri noen stor luke til hovedfeltet, hvor spurtlagene holdt en jevn fart hele dagen.

Dunbar og Smit holdt lengst ut av de fire, men duoen ble hentet inn igjen med fem kilometer igjen. Dermed ble det en massespurt, hvor Arnaud Démare (Groupama-FDJ) vant.

Sammenlagt er det fremdeles Richie Porte (BMC) som leder før søndagens avsluttende etappe. Der venter en individuell tempo på 34 kilometer, noe som gjør at Porte også er den store, store favoritten til å vinne rittet sammenlagt.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse