NÆRE: Alexander Kristoff ble nummer to. Her på pallen sammen med Elia Viviani og Sonny Colbrelli. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com).

Kristoff på pallen i Bretagne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.17 20:16

Del på    

Viste god VM-form i tøft éndagsritt.

(procycling.no): Med norske seirer i både 2012 og 2015, var det gode muligheter for mer norsk jubel i årets Bretagne Classic.

Over den siste bakken satt både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i hovedfeltet, og da Alberto Bettiol ble kjørt inn på den siste kilometeren, ble det klart at det hele skulle avgjøres i en spurt.

Der åpnet Kristoff spurten tidlig, og så lenge ut til å holde unna helt til målstreken. På de siste 50 meterne kom imidlertid Elia Viviani (Team Sky) meget raskt, og passerte Kristoff. Italieneren fikk med det revansj for EM, hvor Kristoffs langspurt akkurat var nok til å holde unna for nevnte Viviani. 

Dermed ble det andreplass på Kristoff, mens Boasson Hagen endte på en syvendeplass.

– Det var en hard dag for meg. Jeg har akkurat fullført en tung treningsblokk, og jeg følte meg ikke super. På slutten klarte jeg å få en andreplass ut av det, så jeg er ganske glad. Jeg åpnet nok spurten min litt for tidlig, og Viviani kom inn i dragsuget mitt, og kunne passere meg ganske enkelt. På slutten håpte jeg på seier, men så så jeg ham komme forbi meg veldig fort. En andreplass i Plouay er er et bra resultat, så jeg er glad, og etter den harde treningsuken, er det virkelig mer enn jeg forventet, sier Kristoff i en pressemelding fra laget.

ITALIENSK SEIER: Elia Viviani jubler for seier. Foto:  © Tim De Waele

Norske seiershåp før start

Den franske endagsklassikeren Bretagne Classic – Quest-France, tidligere kjent som GP Plouay, er en kupert affære, over 241,7 kilometer. Med både Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin), samt Truls Korsæth (Astana), på startstreken, var det lov å håpe på norsk suksess i World Tour-rittet.

Dagens utbrudd ble ganske raskt utformet og det var Jacopo Mosca (Wilier), Oliveiro Troia (UAE Team Emirates) Pierre Rolland (Cannondale-Drapac), Arnaud Gerard (Fortuneo-Oscaro), Natnael Berhane (Dimension Data), Delio Fernandez (Delko Marseille Provence KTM) og Marco Maronese (Bardiani-CSF) som kom seg avgårde. Etter 37 kilometer hadde de allerede en ledelse på åtte minutter.

I hovedfeltet var det Team Sunweb som tok ansvar og holdt avstanden på et tålelig nivå, og etter drøyt 120 kilometer av rittet hadde avstanden sunket til fem minutter, i det de nærmet seg dagens andre forsering av Mur de Bretagne.

Opp Muren gav Team Sky gass og kjørte for alvor ned avstanden. Sterke spurtere som Arnaud Démare og Caleb Ewan fikk problemer, det samme gjorde Truls Korsæth. I bruddet fikk Maronese problemer og mistet kontakten. Med 65 kilometer igjen hadde Sky fått avstanden ned til ett minutt og 15 sekunder.

Angrepsrik avslutning

Like etter kom det angrep fra feltet, med dannelsen av et mellombrudd på fem ryttere. Paul Martens (LottoNL-Jumbo), Silvan Dillier (BMC), Tao Geoghegan Hart (Team Sky), Dries Devenyns og Petr Vakoc (begge Quick-Step Floors) kom seg opp til bruddet med seks mil igjen.

Der holdt de sammen frem til Côte de la Marta (én kilometer à åtte prosent) med 26 kilometer igjen. I bakken kom det en rekke angrep, fra både hovedfeltet og bruddet.

Dillier og Devenyns kom over toppen med et forsprang på rundt 20 sekunder, mens resten av bruddet og øvrige angrep fra feltet ble hentet inn igjen.

Målstreken ble krysset med 14 kilometer igjen, før man startet på en lokal runde. I bakken like før passering kjørte Dillier fra Devenyns, før han fikk besøk av Nathan Haas (Dimension Data), Alberto Bettiol (Cannondale), Lilian Calmejane (Direct Energie), Pieter Serry (Quick-Step), Cyril Gautier (AG2R), Julien Simon (Cofidis) og Jesus Herrada (Movistar).

De fikk en ledelse på halvminuttet, men inn mot mål sank avstanden igjen. Over Ty Marrec (1,1 kilometer à 6,8 prosent), med tre kilometer igjen var avstanden spist opp. Dermed ble det en massespurt, hvor Elia Viviani akkurat kom seg forbi Alexander Kristoff.

Tagget med: , , ,

Les også disse