DØRÅPNER: Alexander Kristoff avslører overfor procycling.no at han har spilt inn Vegard Stake Laengens navn til den sportslige ledelsen i Katusha. FOTO: Audun Braastad, NTB Scanpix

DØRÅPNER: Alexander Kristoff avslører overfor procycling.no at han har spilt inn Vegard Stake Laengens navn til den sportslige ledelsen i Katusha. FOTO: Audun Braastad, NTB Scanpix

Kristoff ønsker seg ny nordmann til Katusha

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.07.16 19:15

Del på    

- Jeg har nevnt ham for lagledelsen, sier 29-åringen.

Våren 2014 var det Alexander Kristoff som trakk i trådene, da Sven Erik Bystrøm fikk kontrakt hos det den gang russiske Katusha-mannskapet.

• Følg Tour de France hos procycling.no!

Siden har Igor Makarovs lag blitt mer internasjonalt. Det åpner også opp for å hente ryttere fra flere nasjoner.

procycling.no kan nå avsløre at Kristoff igjen forsøker å hjelpe en nordmann til laget. Denne gangen dreier det seg om Vegard Stake Laengen som er kontraktsløs når sesongen er omme i IAM Cyclings rekker:

– Vegard har vist hva som bor i ham i år. Han har en stor motor og kan være verdifull med tanke på å kjøre inn brudd, og å holde laget foran i feltet. Han kan også kjøre inn resultater selv fra brudd eller på tempo. Det skader heller ikke med flere nordmenn på laget. Jeg har nevnt ham for lagledelsen, så får vi se om de slår til, sier Kristoff til procycling.no.

Sponsorjakt gir mindre handlerom

Katusha har enda ikke sikret seg en ny navnesponsor foran neste sesong. Det har gjort at laget har vært litt avventende på overgangsmarkedet så langt.

Ryktene i starten av touren gikk ut på Alpecin var på vei inn, men bekreftelsen har latt vente på seg.

• procycling.no-avsløring: Holst Enger på vei til fransk lag

Dermed blir det vanskelig å sette opp budsjettet foran 2017-sesongen også.

– Men de må skynde seg litt nå, ellers er det ikke flere gode ryttere igjen, sier Kristoff.

– Føler du noe spesielt ansvar for å hjelpe flere nordmenn videre ut i profflivet, eller er det mer at hans kvaliteter vil være nyttige for laget?

– Når det gjelder Vegard, går nok det mest på at han er en nyttig type for laget. Han er uansett god nok til å få kontrakt, uansett om jeg legger inn et godt ord for ham eller ikke.

I BRUDD: Stake Laengen på offensiven i bakkene utenfor Asolo. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

ØNSKET: Vegard Stake Laengen er ønsket av Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Katusja et reellt alternativ

Stake Laengen er for tiden på høydesamling med det norske landslaget foran OL i Rio de Janeiro.

I Tour de France jobber agenten hans for å sikre ham en avtale for 2017-sesongen.

Foreløpig er ingenting spikret, men Asker-mannen setter naturligvis pris på at Kristoff forsøker å gi ham en hjelpende hånd.

– Det er alltid hyggelig å være på et lag med andre nordmenn, og det er hyggelig at de forsøker å hjelpe meg. Jeg ser på Katusha som et reellt alternativ, og jeg vet at agenten min har snakket litt med (Vjatsjeslav) Jekimov (generalmanager, vår anm.), sier Stake Laengen til procycling.no.

– Per i dag, hvordan vurderer du egne muligheter for å lande en proffkontrakt neste sesong?

– Å finne et lag neste år, det skal jeg nok klare. Det er noen andre muligheter, men ting er ikke avklart ennå. Katusha hadde vært et veldig godt alternativ for meg. Vi får se om de kommer med et tilbud, sier Stake Laengen på telefon fra Livigno.

Syklet Stelvio med Bystrøm

Fredag syklet han Stelvio-passet med en annen Katusha-rytter, nemlig Sven Erik Bystrøm.

Det neste store målet for sesongen er OL-fellesstarten i Rio de Janeiro.

– Det virker som dere kjører en hard leir i den italienske fjellheimen. Du får spare litt krefter til Rio, også?

– Jeg synes dette oppholdet har vært veldig bra. En perfekt oppkjøring, vil jeg si. Dette er mye lettere enn å gjøre unna en konkurranse over tre uker, men vi har fått trent veldig godt mens vi har vært her nede, sier Stake Laengen som reiser hjem fra Italia mandag.

PS! På den første hviledagen i Tour de France, kunngjorde Joaquim Rodríguez at årets sesong er hans siste på toppnivå. Foreløpig er ingen erstatter hentet inn, men danske Ekstra Bladet har skrevet at talentfulle Mads Würtz-Schmidt er på vei fra Team TREFOR.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse