SIDE OM SIDE: Det ble en ny jevn spurt på den fjerde etappen i Tour of Britain. I første rekke fra venstre: Dylan Groenewegen, Elia Viviani, Fernando Gaviria og Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com).

Kristoff nær seier i Tour of Britain

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.09.17 16:14

Del på    

Boasson Hagen langt bak i spurten.

(procycling.no): Det ble massespurt for fjerde dag på rad i Tour of Britain. Etter å ha vært nære etappeseier på de første etappene, var det dermed håp om en norsk etappeseier for Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff.

Mens Kristoff gjorde en god jobb med å få en god posisjon alene, kom aldri Boasson Hagen i posisjon til å vinne spurten.

I en meget tett spurt kom Elia Viviani, Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen og Kristoff nesten likt over målstreken.

Gaviria var de nødvendige centimeterne foran, og tok etappeseieren.

Viviani var kun et halvt hjul bak Gaviria, mens Kristoff og Groenewegen havnet i en tett duell om tredjeplassen et par hjullengder lenger bak.

Der ble Kristoff til slutt dømt foran, og nordmannen fikk dermed en ny tredjeplass i rittet.

– Jeg følte at jeg hadde størst fart på oppløpet, men jeg var sperra ganske lenge. Det er problemet når jeg er alene, jeg får ikke kommet meg helt i front, sier Kristoff til NRK etter målgang.

Sammenlagt overtok Viviani ledelsen i rittet, på bedre plasseringssiffer enn Caleb Ewan. Boasson Hagen ligger på fjerdeplass, syv sekunder bak, med Kristoff på femteplass, ytterligere fem sekunder bak Viviani.

To ryttere disket underveis på etappen

165 svært flate kilometer på programmet i OVO Energy Tour of Britain, fra Mansfield til Newark. Med en 15 kilometer lang nøytral sone hadde rytterne god tid til å få beina i gang, før angrepene startet.

Michael Kwiatkowski (Team Sky) prøvde å gå av gårde, sammen med Laurens De Plus (Quick-Step Floors) og Hayden McCormick (One Pro Cycling), men trioen ble tidlig sveivet inn igjen.

Like etter etablerte Alexandre Blain, Richard Handley (Madison Genesis), Alistair Slater (JLT Condor), Jacob Scott (An Post Chain Reaction) og Mark McNally (Wanty – Groupe Gobert) som dagens brudd.

James Lowsley-Wiliams (BIKE Channel) og Bryan Lewis (Cylance) prøvde å støte seg opp til kvintetten, men slet lenge. Mens de fem fikk opp et godt samarbeid og åpnet en luke på fire minutter til hovedfeltet, lå duoen bak i et vakuum, drøyt minuttet bak.

Jakten deres skulle også ta en dramatisk vending, da de endte opp med å bli diskvalifisert fra rittet. Da de angrep benyttet de seg av fortauet for å komme seg foran og ble som følge av det kastet ut av rittet, og måtte sette seg i sine respektive lagbiler.

Knuste bakruta på bil

Inn mot mål tok spurtlagene kontroll, og sørget for å holde bruddets forsprang under kontroll.

Med litt under fem mil igjen ble det imidlertid en liten stopp i jakten på bruddet. Like rundt en sving, stod en bil parkert på høyre side. Mens både bruddet og de første rytterne i hovedfeltet akkurat kom seg forbi, gikk det verre for rytterne lenger bak.

Flere ryttere krasjet inn i bilen, og kollisjonen sørget for at bakruta ble knust. Brent Bookwalter (BMC) og Reto Hollenstein (Katusha-Alpecin) var blant de mange som ble hindret av velten, og Bookwalter ble fraktet direkte til sykehus for en sjekk etter kollisjonen.

Inn mot mål holdt bruddet bra unna for hovedfeltet, og entret de siste ti kilometerne med et forsprang på ett minutt. Hovedfeltet hadde mer krefter på de siste kilometerne, og hentet inn utbryterne med tre kilometer igjen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse