Prøv Procycling Pluss idag

GODE VENNER: Men bitre rivaler. John Degenkolb og Alexander Kristoff spøkte og lo da de var på helikoptertur i Bodø onsdag ettermiddag. I Arctic Race skal de flekse muskler mot resten av et stjernespekket startfelt i det nordnorske rittet. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Kristoff misunnelig på Degenkolbs nye lag

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 10.08.16 19:31

Del på    

Mens en annen rival er fornøyd med å ha snappet nordmannens opptrekker.

LANDEGODE (procycling.no): Etter alt å dømme er John Degenkolb klar for Trek Segafredo etter årets sesong. Der står et sterkt klassikerlag med åpne armer mot sin nye kaptein etter at Fabian Cancellara gir seg.

Det er en situasjon Alexander Kristoff gjerne skulle vært i.

– Trek har et veldig bra klassikerlag, og kommer bare til å bli enda farligere med John Degenkolb der neste år. Det kunne vært fint å være han, kanskje er jeg litt misunnelig, smiler 29-åringen til procycling.no.

Sammen med nevnte John Degenkolb, Arnaud Démare, Rein Taaramäe og Sep Vanmarcke ble han fløyet i helikopter til vakre Landegode fyr utenfor Bodø onsdag ettermiddag. procycling.no fikk ta plass i reisefølget. Etter en kort seanse ute i havgapet med posering sammen med Arctic Race-trofeet, var Kristoff ivrig etter å komme seg tilbake til fastlandet.

– No questions? Great, thank you, smilte han før han tuslet mot helikopteret igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Helikopter-6

IDYLLISK: Her letter helikopteret med Kristoff, Degenkolb og Taaramäe fra Landegode. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Skuffet
For ting har ikke gått Kristoffs vei i sommer. Etter stang ut i Tour de France fikk han spysyke hjemme i Stavanger og mistet verdifulle hviledager. Midt oppi det hele ble det offentlig kjent at hans trofaste spurtopptrekker, Jacopo Guarnieri tar plass i Arnaud Démares opptrekk i FDJ neste år. Det liker Kristoff dårlig.

– Han hadde tilbud i Katusha også, men når du får mer penger for å gjøre samme jobb et annet sted, så velger du naturligvis det alternativet. Jeg skjønner Jacopo godt og jeg hadde gjort det samme selv, innrømmer Kristoff.

Han skulle gjerne sett at Katusha hadde ofret mer for å beholde italieneren.

– Jeg har sagt til lagledelsen at de måtte forbedre tilbudet, men de ville ikke. Jeg er ganske skuffet.

I stedet er det altså franske Démare som skal nyte godt av Guarnieris tjenester de neste to årene. Franskmannen klarer ikke å holde smilet tilbake når procycling.no spør hva hans syns om ha å snappet opptrekkeren til en av sine viktigste rivaler.

– Guarnieri er en virkelig erfaren rytter som kommer til å bli viktig i opptrekket mitt.

– Er det et stort tap for Kristoff?

– Helt klart, sier årets Milano-Sanremo-vinner til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stjernetrio: Av disse tre er det kanskje Kristoff som har dårligst støtte fra laget for øyeblikket. Démare har nylig sikret seg Jacobo Guarnieri fra nordmannenes lag. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

STJERNETRIO: Av disse tre er det kanskje Kristoff som har dårligst støtte fra laget for øyeblikket. Démare har nylig sikret seg Jacopo Guarnieri fra nordmannenes lag. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Spent på formen
Sammen med Kristoff og co utgjør Démare tidenes startfelt i Arctic Race of Norway som starter på Fauske torsdag. I en tøff løype håper Kristoff å plukke med seg et par etappeseire, men innrømmer at sammendraget blir for tøft ettersom tredjeetappen til Korgfjellet vil bli for hard. Istedet er det fjorårsvinner Taaramäe som skal være Katushas mann i sammendraget.

Den 29 år gamle estlenderen var lite fornøyd med å bruke ettermiddagen på presseseanser, men nikket bekreftende da procycling.no spurte om han ser på seg selv som en favoritt også i år.

For Kristoffs del vil det handle om å trø igang beina etter Tour de France og starte innledningen på det som virkelig kan viske bort all skuffelsen i 2016: VM.

– Jeg føler meg helt ok, men ikke super. Jeg er spent på formen. Spurtfeltet ser ganske tøft ut, så det blir ikke lett, erkjenner han.

Arctic Race kan du følge live på procycling.no fra torsdag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse