<b> MÅTTE BREMSE:</b> Alexander Kristoff ble såvidt slått i spurten om tredjeplass etter å ha blitt hindret i spurten. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.

MÅTTE BREMSE: Alexander Kristoff ble såvidt slått i spurten om tredjeplass etter å ha blitt hindret i spurten. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.

Kristoff: – Kunne vunnet den spurten lett

Procycling
Tips meg

Publisert 27.03.15 19:12

Del på    

Hindret i finalen.

Hindret i finalen.

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) tok en sterk fjerdeplass i E3-Harelbeke, noe som er hans beste resultat til nå i den tøffe brosteinsklassikeren.

Men 27-åringen irriterer seg likevel over at den siste podiumplassen såvidt glapp i en spurt mot Matteo Trentin (Etixx-QuickStep).

– Jeg er fornøyd, men vi burde tatt tredjeplassen, sier Kristoff til procycling.no.

Han forklarer at en manøver fra Niki Terpstra (Etixx-QuickStep) gjorde at han måtte bremse, og dermed mistet all fart.

– Etixx kjørte opptrekk for Trentin. Så kom plutselig Terpstra forbi meg på venstresiden og blokkerte meg. Da måtte jeg bremse og kjøre ut igjen, så rakk jeg akkurat ikke å ta igjen Trentin på målstreken. Jeg hadde nok vunnet den spurten ganske lett ellers, sier han.

Les også: Cancellara veltet, ute av klassikerne.

– Trodde de var sjanseløs
Da vinneren Geraint Thomas (Team Sky) satte inn et forrykende rykk opp Oude Kwaremont, satt Kristoff rolig i gruppen bak.

– Jeg hadde ingen plan om å følge de, da jeg var nesten sikker på at de skulle bli hentet til slutt, sier spurteren.

Den taktikken kunne ha fungert bra om det ikke hadde vært for Greg Van Avermaets (BMC) fall. Etter belgieren krasjet, stoppet det nemlig helt opp i hovedfeltet.

– Etter Greg veltet, stoppet det helt opp i gruppen. Jeg trodde vi hadde kontroll, men jeg hadde ikke nok hjelperyttere igjen til slutt, sier han.

– Jeg trodde lenge at vi skulle klare det, ettersom de bare var tre mann og det var sterk motvind. Men vi var sjanseløse, innrømmer han.

– Kunne du ha klart å følge rykket til Thomas dersom du hadde forsøkt?

– Jeg tror kanskje ikke jeg ville klart å henge meg på, men jeg følte meg ganske bra.

Ny mulighet søndag
På søndag er det nye muligheter for Kristoff og de øvrige nordmennene i Gent-Wevelgem.

Klassikeren er litt flatere enn dagens ritt, og avgjøres ofte i en massespurt.

– På papiret passer Gent-Wevelgem meg bedre, men det gjør det for mange andre også. Der blir det ofte en litt større gruppe, så det kan bli litt mer tilfeldig om man klarer å posisjonere seg. Det er veldig lett for å bli sperret i spurten der, sier Kristoff. 

– Men det skal bli ganske dårlig vær, så det kan også bli et hardt ritt, sier han håpefullt.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Tagget med:

Les også disse