MER UFLAKS: Vegard Breen var uheldig og veltet under E3 Harelbeke fredag. Nå må nordmannen belage seg på enda et ufrivillig avbrekk fra sykkelen. Her er han avbildet etter Paris-Roubaix i fjor. (foto: procycling.no).

– Det lå ryttere utover alt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 28.03.15 11:37

Del på    

Vegard Breen krasjet på brostein i høy fart.

Sykdom og skader har preget vårsesongen til Vegard Breens så langt.Under brosteinsklassikeren E3 Harelbeke fredag veltet den norske Lotto Soudal-rytteren på ny.

Det 215 kilometer lange rittet så en frenetisk åpning da en stor velt gikk på brosteinspartiet Haaghoek etter bare 40 kilometer. Det var en vannflaske på avveie som forårsaket massevelten.

I stor hastighet falt Breen hardt, men instinktivt kom han seg opp på sykkelen etter kun kort tid. Nordmannen kjempet tappert for å komme seg tilbake til feltet. Han merket imidlertid tidlig at noe var alvorlig galt.

Breen ble umiddelbart fraktet til Sint Vincentius sykehus i Deinze, hvor 25-åringen ble operert for et dobbeltbrudd under albuen i går ettermiddag. Breen har fått operert inn både plate og skruer, og må belage seg på ti til 14 dager med gips.

– Det var ikke så lenge som fryktet egentlig, sier Breen til procycling.no fra sykehussengen i Belgia.

– Det var en ganske standard velt. Det skjer ganske ofte i disse rittene. Det skjedde akkurat i henget (på Haaghoek) der det lå en hel masse personer og sykler, og vi som kom bak krasjet rett inn i dem, sier Breen.

 (Artikkelen fortsetter undet bildet)

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

KAOS PÅ HAAGHOEK: Vegard Breen var en av mange som gikk ned på Haaghoek bare 40 kilometer inn i E3 Harelbeke. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Et stor antall ryttere gikk ned, inkludert John Degenkolb (Giant), Lars Boom (Astana) og Sebastian Langeveld (Cannondale-Garmin). Her krasjet også Fabian Cancellara (Trek), som i likhet med Breen, mister resten av de flamske klassikerrittene.

Nordmannen skulle etter planen kjøre Driedaagse De Panne og Scheldeprijs. Han var også reserve til Flandern rundt og Paris-Roubaix.

– Velten gitt også på brostein og mange skvetter når de ser folk ligge utover. Det lå ryttere utover alt. Jeg er ikke en av dem som bremser med en gang, jeg prøvde egentlig å styre rundt, men farten var ganske høy da jeg gikk ned der, forklarer Lotto-rytteren.

Nå håper Breen at hellet skal snu. Lotto-rytteren har fått en svært uheldig start på sin andre proffsesong, etter å ha mistet mange ritt grunnet sykdomstrøbbel i starten av sesongen. I tillegg måtte han også gipses og stå over flere ritt etter en velt i Le Samyn tidligere denne måneden.

Breen skal etter planen reise hjem lørdag eller søndag.

Tagget med:

Les også disse