(Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Fem nordmenn til start i De Panne

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.03.19 19:03

Del på    

Boasson Hagen står over De Panne, men er tilbake i ritt senere i uken.

(procycling.no): Idet støvet legger seg etter Milano-Sanremo, fortsetter vårsesongen ufortrødent videre denne uken med Driedaagse Brugge-De Panne, E3 BinckBank Classic og Gent-Wevelgem.

Intense dager i Belgia begynner med De Panne allerede onsdag, hvor nordmennene Rasmus Tiller (Dimension Data), Kristoffer Halvorsen (Team Sky), Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates), Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) alle er bekreftet til start.

Dette blir første gang Tiller er i aksjon siden Strade Bianche i begynnelsen av mars. Den 22-årige neo-proffen har E3 BinckBank Classic, Scheldeprijs og Paris-Roubaix på programmet videre.

Halvorsen er i beviselig god form om dagen. 22-åringen åpnet sesongen med sin første proffseier i Herald Sun Tour, yppet seg med flere topplasseringer mot spurteliten i UAE Tour, før han sniffet på nok en seier med sin 2.plass i Bredene Koksijde Classic forrige uke. I De Panne tirsdag venter nye spurtmuligheter for den tidligere U23-verdensmesteren.

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

Alexander Kristoff (UAE) vant De Panne sammenlagt i 2015, kun dager før han tok sine største triumf noen gang, i Flandern rundt. Kristoff har til sammen vunnet hele sju etapper i rittet som nå er omgjort fra et tredagersritt til et endagsritt.

Kristoff blir imidlertid ikke å se på startstreken i år. Den tidligere Milano-Sanremo-vinneren har fredagens E3 BinckBank Classic (tidligere E3 Harelbeke) som sin neste post på programmet. Før han runder av helgen med Gent-Wevelgem, rittet Edvald Boasson Hagen vant i 2009 og Thor Hushovd i 2006. Kristoffs trofaste Sven Erik Bystrøm blir også å se i E3 og Gent-Wevelgem.

TILBAKE: Boasson Hagen tilbake i Belgia og E3 fredag. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Edvald tilbake

I Kristoffs fravær er det ventet at Stake Laengen vil utføre sine hjelperytteroppgaver for den colombianske spurteren, Fernando Gaviria.

Nevnte Boasson Hagen som nylig sto over sesongens første monument, Milano-Sanremo sist lørdag, skipper også De Panne onsdag. Rudsbygdingen er imidlertid tilbake i fredagens E3 og søndagens Gent-Wevelgem.

31-åringen hadde en strålende start på sesongen med etappeseier i Volta a la Valenciana, men har siden slitt med å sanke de gode resultater grunnet sykdom. Dimension Data håper nordmannen er godt restituert til helgens ritt, der han trolig skal kombinerer krefter med lagets nye storsignering, dansken Michael Valgren.

Groupama-FDJ stiller ikke til start i De Panne onsdag. Daniel Hoelgaard blir dermed først å se i aksjon i de franske endagsrittene Classic Loire Atlantique (30.3) og Cholet – Pays de la Loire (31.3). Hoelgaard har slitt med sykdom etter at han veltet ut av Kuurne-Brussel-Kuurne i slutten av februar. Nordmannen håper imidlertid at vinterens grunntreningen skal bære han gjennom idet han kickstarter sesongen på ny på fransk jord.

De Panne (starter onsdag) E3 (fredag) og Gent-Wevelgem (søndag) går direkte på Eurosport og Eurosport Player. Få tilgang her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse