Kristoff klar for å hjelpe Gaviria i Wevelgem

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.03.19 20:08

Del på    

– Jeg ønsker jo å spurte for egne resultater i alle ritt, men han er på papiret den raskeste.

MULLEM/HARELBEKE (procycling.no): Til årets Gent-Wevelgem har UAE Team Emirates både Alexander Kristoff og Fernando Gaviria på startstreken. I likhet med Milano-Sanremo, var Gent-Wevelgem ett av de rittene hvor det tidlig ble klart at det ville være en interessekonflikt mellom Kristoff og Gaviria foran årets sesong.

I etterkant av onsdagens Driedaagse Brugge – De Panne, var sportsdirektør Allan Peiper klar på at Gaviria var deres plan A for en eventuell spurt.

– Det handler om ledelse og at sportsdirektøren må gi klare signaler om hva som forventes. Hvis du lar det være opp til rytterne å bestemme blir det kaos, men det er mitt ansvar, sa Peiper til Cyclingnews.

ANNONSE: Se Gent-Wevelgem på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

At Gaviria er lagets førstevalg om det skulle ende i en spurt i Wevelgem var han også klar på overfor procycling.no før start på fredagens E3 Harelbeke.

– Hvis det ender i en spurt fra en gruppe så vil Alex hjelpe Gaviria i spurten. Men vi har ikke havnet i en gruppespurt enda. I fjor var det en gruppespurt, for to år siden var det to ryttere som kom først til mål. Det kan bli en gruppespurt, det kan være at det ikke blir det.

– Hvis Gaviria føler seg bra blir det han vi spurter for. Sier han at han ikke har dagen kan vi bytte på det, sier Peiper til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VISTE TAKTER: Fernando Gaviria prøvde seg på brosteinen i Driedaagse Brugge-De Panne, og ble nummer to i mål. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Kristoff innforstått med opptrekkerrolle

Både Peiper og Kristoff er fullstendig klare på at det er mye som kan skje på de 252 kilometerne, men Kristoff er innforstått med at han kan bli opptrekker på søndag.

– Det er slik det har vært i år, så jeg har måttet være innforstått med det. Jeg ønsker jo å spurte for egne resultater i alle ritt, men han er på papiret den raskeste. Vi får se litt hvordan vi føler oss, men først må begge komme dit. Det er ikke sikkert at det skjer, sier han, og forteller videre at han tror Gaviria er god nok på en vanlig dag til å henge med en større gruppe over Kemmelberg.

Selv tror nordmannen det også kan være bra for ham å ha med Gaviria, slik at laget kan spille på to kort og at de kan også kan bruke hverandre til å komme i god posisjon inn mot de kritiske punktene.

Peiper bekrefter at Kristoff er «fri til å gjøre sitt ritt» før de eventuelt skulle komme inn på oppløpet sammen.

– Jeg kommer nok til å være litt mer obs på å ta sjansen om farlige folk går, men jeg kommer nok ikke nødvendigvis til å angripe selv. Det var jo slik jeg vant i Flandern, da jeg fulgte Terpstra. Ser jeg en gruppe på to-tre ryttere gå av gårde, så har jo det gått inn i Gent-Wevelgem tidligere det, sier Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PATERBERG: Alexander Kristoff forserer den ikoniske brosteinsbakken Paterberg i fredagens E3 BinckBank Classic. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Kun én topp ti fra Gent-Wevelgem tidligere

I likhet med E3 Harelbeke, har Alexander Kristoff aldri fått det helt til i Gent-Wevelgem. Det til tross for at det mye oftere enn for eksempel Flandern rundt ender i en spurt fra en redusert gruppe.

Gaviria har på sine to deltagelser en sjette- og en niendeplass å se tilbake på og viste også under onsdagens Driedaagse Brugge – De Panne at han ikke frykter Kemmelberg da han angrep inn mot stigningen.

Manglende rytme i de belgiske rittene har Kristoff trukket frem tidligere, og rittet har også blitt gjort hardere de siste årene med økt distanse, ploegstreets og passeringer av Kemmelberg fra den bratteste siden.

ANNONSE: Se Gent-Wevelgem på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

2014 er det eneste året han har spurtet om seier, men da endte han med en skuffende ellevteplass. Året etter var han i storform, men de som husker Gent-Wevelgem anno 2015 vet at det ikke var et normalt ritt. En voldsom vind førte til at kun 39 ryttere fullførte, hvor Kristoff selv ble nummer ni, mens lagkameraten Luca Paolini gikk helt til topps.

Sykdom stoppet ham året etter, mens en dårlig timet punktering og en påfølgende barrage gjorde livet vanskelig i 2017. I fjor havnet han akkurat to-tre posisjoner for langt bak over Kemmelberg og ble forgjeves jaktende sammen med Astana-duoen Magnus Cort og Michael Valgren på vei inn til en 25. plass.

– Jeg har aldri fått det til spesielt bra der. Jeg har stort sett aldri vært bra før De Panne, sier han med henvisning til da Driedaagse De Panne var plassert i dagene etter Gent-Wevelgem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FAVORITTRITTET: UAE forventer resultater av Alexander Kristoff, spesielt i Flandern rundt. Her på vei mot seier i 2015. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Peiper: – Målet de neste to ukene må være å vinne ett av rittene

Mens Gaviria allerede sikret seg en pallplass i vårklassikerne med andreplassen i Driedaagse Brugge – De Panne onsdag, har også Kristoff ambisjoner om topplasseringer.

– Hvis jeg får én seier er jeg kjempefornøyd. Får jeg en podieplassering i ett av monumentene er jeg også kjempefornøyd. Ender jeg på podiet i ett av de andre rittene er jeg også rimelig fornøyd, men jeg håper jo at jeg er med og kjemper om seier i alle rittene, sa Kristoff da vi møtte ham på lagets hotell på torsdag.

Også fra lagets side er ambisjonene klare.

– Forventningene er å vinne ett stort ritt og det er minimumsforventningen for Alex her. Han er én av lederne i laget og han har gjort det bra i disse rittene tidligere, spesielt Flandern rundt. Vi vet at han kan gjøre det. Målet de neste to ukene må være å vinne ett av rittene, sier Peiper.

– Hvis vi så måten han spurtet på i Milano-Sanremo, så er han i form. Han spurtet for 14. plass, men den kraften han hadde viser at han er i god form. Det ser jeg også når han sykler, han ser bra ut. Så jeg tviler ikke på formen hans, han har gjort et grundig treningsarbeid, så nå må han bare ha den rette dagen.

ANNONSE: Se Gent-Wevelgem på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse