Prøv Procycling Pluss idag

TETT SPURT: Kristoff måtte erkjenne et bitter nederlag for Peter Sagan på den 16. etappen i Tour de France mandag. EPA/YOAN VALAT

Kristoff: – Jeg trodde seieren var min

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.07.16 18:42

Del på    

Katusha-rytteren med marginene mot seg i Bern.

Med feltets raskeste spurtere kjørt av i bakkene før det siste oppløpet i Bern, sto Alexander Kristoff med en gyllen mulighet til å få hull på byllen i årets Tour de France.

Ved første inntrykk etter spurten så det også ut som nordmannen grep sjansen fullt ut. Katusha-rytteren løftet den ene hånden i været, et tegn på at seieren på den 16. etappen var hans.

Men målfoto viste annerledes. Peter Sagan (Tinkoff) kom rundt Kristoff på de siste meterne, kastet sykkelen foran og innkasserte sin tredje etappeseier i årets Tour. Fra himmel til helvete for Kristoff i løpet av få minutter.

– Jeg følte at spurten var maks, og jeg så egentlig ikke målstreken før det var for sent til å kaste sykkelen frem. Kanskje var det avgjørende i dag, jeg vet ikke, sier Kristoff i kaoset etter målgang.

Målfoto viser at kun centimetere skilte Sagan og Kristoff. At slovaken kaster frem sykkelen ble den lille tungen på vektskålen.

– Det er skuffende selvfølgelig. Det var veldig nærme. Med ti meter igjen trodde jeg seieren var min. Selv etter målstreken trodde jeg det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MARGINER: Sværte lite skilte Sagan og Kristoff i mandagens finale i Bern. AFP PHOTO / A.S.O / HO

MARGINER: Sværte lite skilte Sagan og Kristoff i mandagens finale i Bern. AFP PHOTO / A.S.O / HO

Verken André Greipel (Lotto Soudal) eller Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) deltok i spurten i Bern, i det som var en krevende finale med to bakker innenfor de siste tre kilometerne. På oppløpet stormet bare 30 rytterne mot mål. Mark Cavendish (Dimension Data) har dominert årets massespurter, men var ikke langt nok fremme til å vinne denne gang.

– Denne etappen var perfekt for Alex. Den siste lille biten med flaks er liksom ikke på vår side i dette Tour de France, sier Marco Haller til TV2.

Kristoffs opptrekker var ikke der i finalen, men traff en skuffet nordmann etter målgang.

– Jeg var ikke der i finalen, men folkene rundt pekte på han som vinner. Jeg snakket med Alex. Han sa han bommet på målstreken. Det er frustrerende, men det er viktig å holde hodet oppe, sier østerrikeren.

Paris neste mulighet

Uten etappeseier så langt har Kristoff ikke innfridd sine egne eller lagets forventninger i årets Tour de France. I rittets første uke slet nordmannen med å hevde seg mot Kittel, Cavendish et. al. Dog viste nordmannen tegn til bedring ved å presse Cavendish helt til målstreken på etappen til Villars-les-Dombes.

Neste spurtmulighet for Kristoff kommer ikke før førstkommende søndag, når Tour-feltet omsider inntar Paris. Katusha-manager Vjatsjeslav Jekimov antyder imidlertid at mandagens etappe til Bern var Kristoffs beste mulighet til å vinne i årets ritt.

– Vi hadde pekt ut denne dagen og snakket om den lenge, og så bommer vi med en centimeter. Det er skuffende. Hvis du analyserer målfotoet, ser du at Alex bommer på målstreken, fordi han spurtet i stedet for å kaste den frem. Samtidig ser du Sagan har allerede kastet sin sykkel frem, sier Jekimov.

– Det er ingen god følelse etter å ha kommet så nærme om i dag. Det er aldri godt å bli nummer to, sier Katusha-manageren.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse