LENGE SIDEN: Alexander Kristoff har ikke vunnet NM siden 2011. FOTO: Simon Nessler, procycling.no

Kristoff håper på overtall mot slutten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.06.18 14:34

Del på    

Stavanger-syklisten spår offensivt NM i Sandefjord.

MELSOMVIK (procycling.no): Alexander Kristoff har blitt en seiersvant mann. Men i ett ritt er det gått mange år siden det klaffet helt. NM fellesstarten har ikke UAE-rytteren vunnet siden 2011.

Da vant han enkelt duellen mot Vegard Stake Laengen på oppløpet i Skien. Siden den gang har det blitt mye nesten. I Bergen 2012 ble det bronse, mens angrepet fra Thor Hushovd på hjemmebane i Grimstad 2013 gikk inn. Kristoff tok sølv. På Eidsvoll i 2014 gikk et større brudd inn, der Tormod Hausken Jacobsen spurtet best for Team Øster Hus (i dag Team Coop). Året etter ble løypa i Lillehammer for tøff, før Bodø i 2016.

– Jeg håper vi kan kjøre litt som vi gjorde i Eidsvoll. Så håper jeg at jeg ikke blir satt sjakk matt bak, men at jeg er med å kjemper. Jeg synes ikke det har noe for seg å kjøre sånn som vi gjorde i Bodø. Vi kontrollerte hele dagen, men så vant vi ikke allikevel. Vi brukte litt for mye av mannskapet og mistet kontrollen på slutten, sier Alexander Kristoff til procycling.no på Team Coop sitt pressetreff før søndagens fellesstart i Sandefjord.

I Bodø kjørte Coop-rytterne hele rittet, og måtte se Edvald Boasson Hagen glippe av gårde på de siste kilometerne. Kristoff tok opp jakten, men det var for sent. Det ble et nytt sølv på vestlendingen.

– NM i Eidsvoll følte jeg vi hadde full kontroll, men da var ikke jeg med i seierskampen. Men vi hadde en god avslutter foran som vi stolte på, og det gikk bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØLV: Thor Hushovd rykket fra på slutten i Grimstad, og tok gull. Kristoff var like bak.

Var sikker på Bystrøm-gull

Et år tilbake i tid satt Sven Erik Bystrøm i gullposisjon. NM i Stjørdal nærmet seg slutten, og Kristoff sin lagkompis var en av få proffer i første gruppa. Boasson Hagen og Kristoff selv var satt ut av spill langt bak teten.

– Jeg hadde jo Sven Erik i front. Så jeg var sikker på at vi skulle vinne. Han var den sterkeste i bakkene, og på papiret så var det et ganske hardt NM. Den bakkelengden var perfekt for ham, men Tiller overrasket stort og tok det hjem, oppsummerer 30-åringen.

– Det var et gjennombrudd for ham, så nå vet vi jo hvem han er. Han har jo prestert ganske bra. De gangene han glimter til er han veldig bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØLV IGJEN: Edvald Boasson Hagen rykket fra motstanderne like før mål og sikret NM-gullet i Bodø. Alexsander Kristoff ble nummer to. Foto: Einar Landa / NTB scanpix

Spår aktivt ritt

Søndag vil Kristoff jakte sitt tredje NM-gull. Elleve år etter at han overrasket sykkelnorge ved å slå Thor Hushovd i spurten i 2007. Nå er han ingen underdog, og Kristoff frykter at de større lagene skal dominere rittet.

– Joker har et bra mannskap også med Herman Dahl som vant et stort ritt og har en bra spurt. De har også mange andre som kan gå i brudd. Jeg frykter de litt, og så klart også Uno-X som har et sterkt og stort lag, ytrer UAE-kapteinen.

I U23-klassen viste Uno-X et prakteksempel på hvordan man kan sykle med overtall. Torjus Sleen vant foran lagkompisene Iver Skaarseth og Syver Wærsted. Søndag stiller de til start med 14 mann. Kristoff sin sedvanlige Coop-allianse kan bli viktig i kampen mot Uno-X sine mange mann.

– Jeg er glad jeg har en del ryttere selv også så vi ikke så lett blir satt ut av et stort lag. Hadde det vært meg, Sven og Vegard så hadde det vært vanskelig å kjempe mot et sånt storlag.

– Vi må kjøre aktivt og det er en løype der det virker som om man bør kjøre aktivt i hvert fall når man så hvordan det gikk i U23. Så får vi prøve å komme i overtall. Da er det lettere å vinne.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse