Prøv Procycling Pluss idag

VANT I 2018: Alexander Kristoff tok sin tredje etappeseier i Tour de France da han vant på Champs-Elysees for ett år siden. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff har gulloppskriften, men gullbeina mangler før Champs-Élysées

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.07.19 12:38

Del på    

Nordmannen pessimistisk på egne vegne før den siste sjansen i Tour de France.

VAL THORENS (procycling.no): Champs-Élysées er den siste sjansen for Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og andre spurtere som har ikke klart å tukte supertrioen Elia Viviani, Dylan Groenewegen og Caleb Ewan i massespurtene så langt i årets Tour de France.

Men det er ingen sprudlende optimisme i UAE-leiren foran den avsluttende etappen.

– Jeg har ikke veldig store forventninger. Han må prøve og han vant der i fjor, så det kan jo skje igjen. Vi har et lite håp, sier Sven Erik Bystrøm til procycling.no.

Skal hoppe på et tog som kommer bakfra

Kristoff var nære på da han ble nummer to i Nancy på den fjerde etappen, men har siden slitt med å blande seg inn i den virkelige seierskampen.

Fordelen han har sammenlignet med tidligere etapper, er at han har ganske god peiling på hvordan han skal løse finalen inne i Paris.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jeg følte jeg gjorde det perfekt i fjor. Kan jeg få til noe tilsvarende, så er det gulloppskriften. Men det spørs om jeg har gullbeina, det har ikke føltes slik ut, sier Kristoff til procycling.no.

På vei mot seieren i fjor, lå Kristoff like bak de fremste opptrekkstogene, før han elegant hoppet på da Trek-Segafredo kom susende for å trekke opp John Degenkolb. Inn i siste sving var han da i perfekt posisjon, på et fremadstormende opptrekkstog, mens Arnaud Démare (Groupama-FDJ) var på vei bakover. Da spurten så åpnet gikk Kristoff forbi Degenkolb og tok seieren.

– Jeg håper at jeg er i posisjon inn mot den siste kilometeren, slik at jeg slipper å komme bakfra selv. Jeg tror ikke vi har kraften til å gjøre det, så jeg må egentlig være i posisjon rundt kilometersmerket og så hoppe på noen som kommer bakfra. Jeg må finne et hjul litt á la i fjor, og så må jeg ha beina til å avslutte det. Det har ikke kjentes slik ut, det føltes bedre ut i fjor, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

OFTE I TOPPEN: Boasson Hagen tok fjerdeplassen på Champs-Elysees i fjor. Det var fjerde gang på rad at han endte på topp fire på siste etappe i touren. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Boasson Hagen klar for å gi alt

Mens Kristoff ikke føler seg spesielt bra om dagen, har Edvald Boasson Hagen hatt en oppadgående kurve etter mageproblemer i første del av touren.

I likhet med Kristoff, har også rudsbygdingen gjort det bra i Paris flere ganger tidligere.

Vi har kjørt tre uker i touren, så man er jo sliten, men jeg er klar for å gi alt i morgen, sier Boasson Hagen. 

– Jeg trives bra der når man kan få ut siste rest når man kommer mot mål i Paris. Jeg gleder meg til det, sier han.

I likhet med UAE, har også Dimension Data hatt et ganske resultatfattig Tour de France. Den siste sjansen for å rette opp i det kommer på det mest kjente av alle oppløp i sykkelsporten.

Se Carl Fredrik Hagen vurdere de norske mulighetene her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse