JAKTER ÅRETS ANDRE: Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen på åpningen av Tour of Oman. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Kristoff: – Føler meg egentlig veldig bra i spurtene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.03.19 21:02

Del på    

UAE-spurteren håper på etappeseier i Paris-Nice.

(procycling.no): – Det er tre, kanskje fire, sjanser her. Det er gode sjanser. Men det er mange gode ryttere her, og mange her som har bedre spurtlag enn det vi har.

Slik vurderer Alexander Kristoff mulighetene for spurtseier i Paris-Nice overfor procycling.no.

La course au soleil, eller Rittet mot solen, åpner søndag med den første av de fire mulighetene. Så kommer to til på etappene som følger mandag og tirsdag. Den fjerde blir trolig på den sjette etappen. Men uansett om det blir tre eller fire massespurter i rittets 74. utgave, så er det viktigste for 31-åringen at formen spisses inn mot Milano-Sanremo (23. mars) og storrittene som følger.

– Det viktigste er å få en god gjennomkjøring og ikke bli syk. Det er viktig fram mot klassikerne. Så håper jeg å prestere bra på spurtetappene. Jeg håper jo på å vinne, men jeg har ikke gjort det så veldig ofte. Jeg har bare en seier her i min karriere, så vi får se om jeg klarer det igjen.

Sylskarpt spurtfelt

Når feltet triller ut av Saint-Germain-en-Laye på søndag vil Kristoff starte Paris-Nice for åttende gang. Én etappeseier har det blitt på de syv foregående forsøkene. Den kom på åpningsetappen i 2015, med spurttriumf over Nacer Bouhanni og Bryan Coquard.

Blant spurterne i rittet er det kun én som har like mange topp ti-plasseringer i rittet som Kristoff. Michael Matthews er og oppe i 15. At antallet stiger i år er det stor sannsynlighet for, men om det blir seier er ikke Kristoff helt trygg på.

– Formen kjennes ganske bra ut. Jeg føler meg i bra slag. Jeg føler meg egentlig veldig bra i spurtene og har bra trøkk på flatene. I bakkene føler jeg meg ganske normal, men ikke sykt bra. Så vi får se.

– Jeg tror Groenewegen blir vanskeligst på de flate etappene. Han er vel kanskje den raskeste på papiret. Han blir nok en nøtt å knekke. Kittel er jo rask hvis han kommer i god posisjon. Démare er rask han og. Det er nok å bryne seg på her, vurderer UAE Team Emirates-spurteren.

Foruten de fem han selv nevner må også Kristoff i spurtkamp mot et stort kobbel med spurtere. De aller fleste lag har med en solid rask herre til Paris-Nice.

Caleb Ewan (Lotto Soudal), Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step), André Greipel (Arkéa Samsic), Mark Cavendish (Dimension Data), Sonny Colbrelli (Bahrain Merida), Jakub Mareczko (CCC Team), Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Magnus Cort (Astana), Dan McClay (EF Education), Michael Matthews (Team Sunweb), Christophe Laporte (Cofidis) og Bryan Coquard (Vital Concept) vil alle være på seiersjakt på veien mot Nice.

Ikke et lag for spurtene

Et betydelig antall av de mange spurterne har også med seg bra med hjelp. Sammen med Kristoff i UAE Team Emirates sitt mannskap i Paris-Nice sykler Sergio Henao, Fabio Aru, Sven Erik Bystrøm, Marco Marcato, Rory Sutherland og Diego Ulissi.

– Vi har ikke akkurat et lag som er designet for å kjøre spurter. Men jeg har i hvert fall Sven Erik med meg og Marcato, som gjorde en god jobb i Oman. Så vi får prøve å gjøre det samme som vi gjorde der. Så får vi se om det blir okey.

I Tour of Oman kom årets første seier for Kristoff på første etappe av rittet. En andre- og en femteplass tok 31-åringen også med seg fra rittet.

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) fortsetter også sesongen med Paris-Nice. Det samme gjør Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma), som vil spille en viktig rolle i opptrekket rundt Dylan Groenewegen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse