Prøv Procycling Pluss idag

TIL FRANKRIKE: Sesongdebuten til Alexander Kristoff flyttes fra Tour of Qatar til Etoile de Besseges. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Kristoff dropper norske ritt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.12.16 14:26

Del på    

- Laget kjører andre løp i den perioden, forklarer han.

(procycling.no): Lørdag kveld viste Alexander Kristoff fram designet på de nye Katusha-Alpecin-draktene i den spanske feriebyen Calpe.

Her ble også sesongplanen hans offentliggjort.

Det skiller seg ikke nevneverdig ut fra opplegget han har kjørt tidligere, men han blir ikke å se i hjemlige konkurranser i løpet av vårparten.

– Arctic Race of Norway er foreløpig på programmet. De to andre (Tour of Norway og Tour des Fjords) krasjer med andre ritt laget skal gjøre. Dersom jeg kun hadde endt å med å sykle VM på hjemmebane neste år, hadde det vært litt synd, sier Kristoff i et intervju med Eurosport.

Jakter nye monumentseirer

I starten av året blir det en blåkopi av opplegget som ga han seier i Milano-Sanremo i 2014 og Flandern rundt-tittelen året etter. Det høy rittfrekvens og hard matching mot toppformen.

Det starter med Tour of Qatar og Tour of Oman i februar. Deretter venter Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Paris-Nice, Milano-Sanremo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og deretter tredagers i De Panne.

Av klassikersesongen gjenstår bare Flandern rundt og Paris-Roubaix, muligens brutt opp av deltakelse i GP Scheldeprijs.

Les også: Kristoffs nye drakt lansert på gallamiddag

På det punktet håper 29-åringen å ha gjenoppstått som en rytter som slår til ved de store anledningene. I år stanset han på 13 seirer under det som er blitt omtalt som en skuffende sesong.

– Jeg er dels enig. Det var ikke like bra som de to foregående sesongen, men 2015 var en utrolig god sesong. I 2014 tok jeg omtrent like mange seirer (14 mot årets 13, vår anm.) men da hadde jeg både Sanremo og etappeseier i Tour de France. Jeg følte jeg var god nok til å vinne store ritt i år også. I Plouay tok jeg for eksempel spurten, men da var det to andre som alt hadde gått helt inn. Jeg håper å endre på det neste år. Det er nok ikke bare uflaks, men om du mangler ett prosent på toppformen, så kan det være nok til at det ikke er bra nok.

Katusha under tysk påvirkning

I mai måned starter Stavanger-mannen med WT-rittet i Frankfurt den 1. mai.

Tyskland står sentralt i neste års Katusha. Tour de France starter i Düsseldorf, i tillegg har Tony Martin, Rik Zabel og Marco Mathis sluttet seg til laget.

– Jeg merker det blant annet når jeg spiller PlayStation. Tidligere var alle innstillinger stilt inn på engelsk, men nå står det på tysk. Da må jeg spørre: Hva betyr det, og hva betyr det, forteller Kristoff til Eurosport med et smil.

På veien mot Tour de France, hopper Kristoff bukk over både Tour of Norway og Tour des Fjords.

I stedet kopierer han fjorårsopplegget og blir med laget til California. Flere av delkomponentene laget benytter seg av kommer fra amerikanske produsenter, at Katusha ønsker naturlig nok å ha med Kristoff over dammen.

Etter California venter enten Tour de Suisse eller Critérium du Dauphiné før NM i Stjørdal og Tour de France.

Veien mot VM i Bergen

Som Team Kristoff tidligere har signalisert, vender man trolig tilbake til sporet som ga 8.-plass i Ponferrada – kun få sekunder bak vinner Michael Kwiatkowski – i VM-oppkjøringen.

Les også: Kristoff ber om mer Bystrøm

Nordmannen forteller at den delen av programmet ikke er helt spikret ennå, men at det trolig dreier seg om:

– Hamburg, Ploauy og Canada (GP Quebec og GP Montreal) før VM.

VM i Bergen er naturlig nok et av sesongens hovedmål. Det er også Flandern rundt den 2. april. På spørsmål om hva som er favorittløpet hans, svarer nemlig Kristoff den belgiske sykkelfesten.

– Målet er å være tilbake og kjempe i toppen av klassikerne, klargjør han.

– Hva tenker du om at Muur van Geraardsbergen nå er tilbake?

– Den har ikke vært med de siste årene, så jeg har faktisk aldri kjørt opp der i Flandern. Jeg har sett rytterne forsere den på TV, og det er en hard bakke. Hadde den kommet nærmere slutten av løpet, tror jeg den kunne ha blitt utslagsgivende. Men når den dukker opp såpass tidlig, tror jeg ikke det blir avgjort der. Jeg synes det er kult at bakken er tilbake, forteller han.

Tagget med: , ,

Les også disse