OVERLEGEN: Marcel Kittel var totalt overlegen de siste hundre meterne. Foto:/ AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Kristoff distansert av Kittel nok en gang

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.07.17 16:29

Del på    

Tyskeren tok sin fjerde etappeseier i årets tour.

BERGERAC/OSLO (procycling.no): Den tiende etappen i Tour de France endte i nok en spurtetappe, hvor både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var blant favorittene.

Kristoff kom inn på oppløpet i god posisjon, men nok en gang var farten i Katusha-toget for lav inn mot de siste hundre meterne.

Og nok en gang var det Marcel Kittel som kom bakfra i stor fart, og lekte seg inn til sin fjerde etappeseier i årets ritt. Seieren var hans 13. i Tour de France, og Kittel er nå den mestvinnende tyskeren i rittets historie.

– Jeg kan nesten ikke tro det. Det var nummer fire. Jeg er kjempeglad, jeg er målløs, sier en ordknapp Kittel i et seiersintervju vist på TV 2.

Det er tredje gang Kittel nå har vunnet fire etapper i samme Tour de France.

Tyskeren økte dermed også ledelsen sin i poengkonkurransen, og har nå 102 poeng ned til Michael Matthews.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KITTEL: God tid til å juble. Foto: EPA/YOAN VALAT

Kristoff: – Gjorde som planlagt

Etter målgang var det en nærmest rådvill Kristoff som møtte TV 2.

– Vi kjørte egentlig veldig bra. Jeg skal ikke unnskylde meg, men Roelandts (opptrekker til André Greipel) holdt på å krasje, så vi måtte bremse, sier Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Det var egentlig helt som jeg hadde planlagt, med tredjeposisjon inn på oppløpet. Jeg vet ikke helt hva som gikk galt, jeg følte meg bra også. Det må klaffe alt her tydeligvis, sier Katusha-rytteren.

Kristoff ble nummer fem på etappen, mens Boasson Hagen aldri var i nærheten av å kjempe om seieren, og endte på tiendeplass.

Kun to mann i brudd

Etter mandagens velfortjente hviledag, var det klart for en klassisk spurtetappe på tirsdagens etappe.

Den 178 kilometer lange etappen fra Périgueux til Bergerac inneholdt kun to fjerdekategorier, og viljen til å gå i brudd var heller ikke stor ut fra startbyen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

France’s Yoann Offredo (R) and France’s Elie Gesbert ride in a breakaway during the 178 km tenth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 11, 2017 between Perigueux and Bergerac. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) angrep først, og franskmannen så først ut til å være den eneste som ønsket å komme seg med i bruddet. Etter hvert gikk også feltets yngstemann, Élie Gesbert (Fortuneo-Oscaro), etter, og sørget for at Offredo fikk selskap på veien mot Bergerac.

De to hadde på det meste et forsprang like i underkant av seks minutter, men bak i hovedfeltet samlet spurtlagene bra, og bruddet ble kjørt inn med syv kilometer igjen.

Kristoff godt med på innlagt spurt

Verken Gesbert eller Offredo hadde poeng i klatrekonkurransen i forkant av etappen, og det var derfor ingen kamp om det ene tilgjengelige poenget på hver av bakkene.

Gesbert var først over begge de to stigningene, mens Offredo trillet først over på den innlagte spurten.

Bak i feltet var det større kamp. Marcel Kittel økte ledelsen sin i poengkonkurransen med noen små poeng, ettet at han var nummer to i feltet, like bak landsmannen André Greipel.

Alexander Kristoff kom over som nummer tre i feltet, mens Kittels største utfordrer i kampen om den grønne trøya, Michael Matthews kun var nummer fem.

Dermed tok Kittel fire poeng mer enn Matthews, og økte ledelsen sin til 56 poeng før massespurten i Bergerac. Etter etappeseieren koblet han et ytterligere større grep om den grønne trøya.

Tagget med: , , ,

Les også disse