Prøv Procycling Pluss idag

PÅ POENGJAKT: WorldTour-poengene Alexander Kristoff kjørte inn i Sanremo, kan bli gode å ha med seg videre i proffkarrieren. FOTO: © Tim De Waele

Kristoff bryter Paris-Nice

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 11.03.17 19:35

Del på    

Katusha-rytteren retter fokuset mot Milano-Sanremo.

(procycling.no): Heller ikke i år kommer Alexander Kristoff til å fullføre Paris-Nice. Før lørdagens knallharde klatreetappe til Col de la Couillole sa nordmannen til TV 2 at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle sykle søndagens avslutningsetappe eller ikke, men etter målgang kom bekreftelsen.

Kristoff gjør som i fjor og står av rittet. Han ser nå frem mot Milano-Sanremo, som er nøyaktig én uke unna.

– Jeg står av rittet for å få nok dager mellom Paris-Nice og Milano-Sanremo. Jeg gjorde det samme i fjor, og da følte jeg meg veldig bra i Sanremo, skriver Kristoff i en SMS til procycling.no.

Den åttende og siste etappen av Paris-Nice er for kupert til at Kristoff hadde hatt noen seiersmuligheter, uansett. Avslutningsetappen ble i fjor vunnet av Tim Wellens foran Alberto Contador, og årets etappeprofil er ganske lik.

– Tunge bein

Mens sammenlagtfavorittene dundret løs på hverandre, tok Kristoff det piano i en grupetto sammen med lagkamerat Tony Martin opp den siste stigningen.

– Det gikk greit, men jeg hadde tunge bein etter en hard uke, sier Stavanger-karen.

Forhåpentlig vil den kommende ukens restitusjon gjøre dem langt lettere, for neste lørdag er nok markert med rød tusj i Kristoffs kalender. Milano-Sanremo er nemlig 29-åringens første, store mål denne sesongen.

I fjor endte han på en sjetteplass i monumentet, som ble vunnet av franske Arnaud Démare. FDJ-rytteren, som vant den første etappen i årets Paris-Nice, sykler heller ikke rittets avslutningsetappe.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse