POENGVINNER: Alexander Kristoff kom seg av gårde i et avgjørende brudd, og vant poengkonkurransen i Saitama Criterium. Foto: David Ramos/Getty Images

Kristoff beseiret Kittel i poengkonkurransen i Saitama

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.11.18 10:55

Del på    

Offensiv nordmann i det japanske kriteriumsrittet.

(procycling.no): Marcel Kittel var raskest på de to første spurtene i søndagens Saitama Criterium. Alexander Kristoff var andremann ved begge anledninger, og måtte finne på noe for å ta poengkonkurransen med halvparten av spurtene unnagjort i det japanske showrittet.

Et brudd med blant annet Vincenzo Nibali og europamester Matteo Trentin gikk av gårde kort tid etter, og UAE Team Emirates sin spurter benyttet seg av muligheten.

På den niende runden vant Nibali enkelt sin andre klatrespurt, før bruddrytterne fortsatte kjøret. De holdt det gående til den ellevte runden, der Kristoff tok fem poeng med spurtseier foran Trentin.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DE NORSKE: Marco Marcato syklet med de tre nordmennene Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen. Foto: David Ramos/Getty Images

Status var 13-10 favør Kristoff med fem poeng igjen å kjempe om på runde 15. Men kampen om selve seieren i rittet sørget for at feltets raskeste ikke fikk noen poeng å spurte for den runden. Det endte med 13 poeng til Kristoff, som dermed vant poengkonkurransen i kriteriumsrittet, med Kittel og Trentin på plassene bak.

Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm var med som to tredjedeler av de norske bidragene, mens Marco Marcato utgjorde fjerde hjulet på UAE Team Emirates-vogna.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN OVERRASKELSER: To store stjerner foran en japansk proff var det forutsigbare resultatet etter Saitama Criterium. Foto: David Ramos/Getty Images

Første seier i verdensmestertrøya

Tre av de største stjernene som var fløyet inn til Japan, Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Alejandro Valverde (Movistar Team) og Geraint Thomas (Team Sky), dro i gang et angrep like etter at forsøket til Kristoff ble kjørt inn. De to garvede WorldTour-proffene til Japan, Yukio Arashiro (Bahrain Merida) og Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo) fulgte etter som viktige hjemmehåp.

Det skulle holde helt til mål.

Nibali avgjorde først klatrekonkurransen, før Thomas begynte å støte. Valverde fulgte stadig på bakhjulet til mannen som syklet i gult for anledningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VERDENSMESTEREN VANT: Alejandro Valverde hadde ingen problemer med å slå Geraint Thomas på oppløpet i Saitama. Foto: David Ramos/Getty Images

Duoen fikk en luke, før Nibali hjalp lagkompis Arashiro med å komme à jour. Arashiro forsøkte seg ut å siste runde, men ble enkelt hentet av de to stjernene. Thomas forsøkte igjen, men klarte ikke å kvitte seg med Valverde.

Arashiro ble distansert, men Valverde og Thomas roet tempoet slik at hjemmepublikummet kunne leve i håpet noen sekunder til.

Men i den siste slake motbakken før siste kilometer ble japaneren nok en gang distansert, og på oppløpet var Valverde raskest.

Dermed trillet spanjolen over målstreken som vinneren av den sjette utgaven av Saitama Criterium. Seieren i showrittet vil nok neppe bli prestasjonen Valverde vil bli husket for, men verdensmesteren virket fornøyd etter målgang. Kanskje var det en forsmak på OL i Tokyo 2020.

(Resultater under bildet)

STJERNENE KASTET GLANS: Matteo Trentin, Alexander Kristoff, Alejandro Valverde, Geraint Thomas, Marcel Kittel og Vincenzo Nibali startet i første rekke. Foto: David Ramos/Getty Images

Topp 10 – Saitama Criterium 2018:
  1. Alejandro Valverde (Movistar Team)
  2. Geraint Thomas (Team Sky) s.t
  3. Yukio Arashiro (Bahrain Merida) +00:06
  4. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) +00:22
  5. Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo) s.t
  6. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) +00:50
  7. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) s.t
  8. Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) s.t
  9. Kota Yokoyama (Shimano Racing Team) s.t
  10. Rei Onodera (Utsunomiya Blitzen) s.t

Tagget med: , , , ,

Les også disse