FOTO: Team Coop

Krister Hagen langt framme i GP Viborg

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.04.17 17:09

Del på    

Coop-rytteren ble nummer syv i Danmark.

(procycling.no): I lørdagens GP Viborg var Krister Hagen eneste nordmann som hang med helt til finalen. Coop-rytteren satt i vinnergruppa med ti kilometer igjen, men en duo slet seg løs fra teten og gjorde opp om seieren.  Kasper Asgreen (Team VéloCONCEPT ) vant spurten enkelt foran Jonas Vingegaard Rasmussen (coloQuick-CULT), mens Hagen var med i spurten om plassene bak.

Sørlendingen syklet inn til syvendeplass i rittet som er det andre i rekken av danske endagsritt.

I fredagens GP Himmerland rundt var Audun Brekke Fløtten uhyre nære seier. Søndag venter Skive-Løbet med flere norske lag til start.

Slik gikk det til:

Det danske UCI 1.2-rittet GP Viborg bestod ikke av de største profilmessige utfordringene, men fem gruspartier og sidevind gjorde det til en prøvelse likevel. Da rittet gikk inn i et sidevindsparti med omtrent 150 kilometer til mål, initiert avTeam VéloCONCEPT , kom en gruppe på 38 ryttere seg på riktig side av splitten. I gruppen satt Krister Hagen fra Team Coop.

Da det gjenstod 120 kilometer skulle det imidlertid oppstå kaotiske tilstander i rittet. Plutselig ble forfølgergruppen stoppet og ryttere fullstendig i villrede syklet og pekte både i den ene og andre retningen. Til slutt ble hele rittet stoppet, ettersom en av lederbilene hadde sendt en gruppe feil vei.

Til slutt måtte man samle alle rytterne igjen, før de forskjellige gruppene i tur og orden fikk gå avgårde, så man fikk gjenopprettet rittet slik status var før nøytraliseringen.

Med en så mannsterk gruppe foran var sjansene til hovedfeltet veldig små, for å hente den store gruppen. Med 90 kilometer til mål var ledergruppen blitt redusert til 30 mann, men hovedfeltet var nå fire minutter bak, mot to minutter da nøytraliseringen skjedde. I mellom lå to mindre forfølgergrupper, men de ble liggende i ingenmannsland og kjørt inn etter hvert.

Inne på et av de fem gruspartiene, med 77 kilometer til mål, ble farten satt opp og gruppen i front strekte seg ut. Krister Hagen var blant de mest og initierte en høy fart i front. Ute igjen på asfalten prøvde Hagen igjen å holde høyt tempo, men ingen ville samarbeide med Team Coop-rytteren, noe som gjorde at det samlet seg igjen.

En trio skulle dog snike seg avgårde like etter, bestående avTeam VéloCONCEPT -rytterne Mark Sehested og Micahel Reihs, og Anders Hardahl (ColoQuick-CULT), men like før dagens siste grusparti med omkring 60 kilometer til mål var det samling i front igjen.

Over gruspartiet ble tempoet skrudd til og en gruppe på tolv ryttere skilte seg ut. Igjen var Krister Hagen med på notene, i gruppen hvorTeam VéloCONCEPT igjen var godt representert med en håndfull ryttere.

Med 44 kilometer igjen var en gruppe på omlag 20 mann 37 sekunder bak Hagen og teten, her satt de to Uno-X-rytterne Torstein Træen og Lars Saugstad. Gustav Höög (Coop) satt også i forfølgergruppa.

Da samarbeidet i forfølgergruppa brøt sammen prøvde Træen seg med et angrep, men Uno-X-syklisten ble raskt hentet.

Team VéloCONCEPT sørget for at ingen kom opp til tetgruppa, der Krister Hagen fremdeles hang med inn på de to siste rundene.

Med ti kilometer igjen kom de første angrepene i tetgruppa. Jonas Vingegaard Rasmussen (coloQuick-CULT) fikk med seg Kasper Asgreen (Team VéloCONCEPT ), og den danske duoen åpnet raskt opp en ledelse på de ti forfølgerne.

Duoen holdt inn, og Kasper Asgreen vant spurten enkelt mot cooloQuick-CULT-rytternen.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse