DRAR HJEM: Ivan Basso trekker seg fra Tour de France etter å ha fått påvist testikkelkreft (foto: HC Prigge/procycling.no)

DRAR HJEM: Ivan Basso trekker seg fra Tour de France etter å ha fått påvist testikkelkreft (foto: HC Prigge/procycling.no)

Legene oppdaget testikkelkreft etter velt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.07.15 17:15

Del på    

Contador sier han skal vinne den gule trøyen for romkameraten.

PAU (procycling.no): På den femte etappen til Amiens veltet Ivan Basso (Tinkoff-Saxo). Italieneren slo den ene testikkelen på setet og smerten ble verre som dagene gikk. I Pau fikk han påvist påvist testikkelkreft.

– I dag har jeg en dårlig meddelelse. På etappe fem hadde jeg en liten velt og landet med den ene testikkelen på setet. Etter hvert følte jeg mer smerte. I går snakket vi med legen i Tour de France, og vi bestemte oss for å analysere det nærmere. Det ga dårlig nyheter. Jeg har liten kreftsvulst i venstre testikkel, og må derfor stoppe rittet og dra hjem til Italia for å besøke en spesialist. Jeg fikk vite det for bare to timer siden, fortalte Basso på en pressekonferanse i Pau.

Piet Daneels, lege hos Tinkoff-Saxo, sier Basso har vært på grundige undersøkelser på sykehuset i Pau, men at det er for tidlig å si noe om sykdommens omfang.

– Da vi undersøkte Ivan følte vi noe hardt på innsiden. Derfor spurte vi om å gå til legetraileren til Tour de France. De var veldig hjelpsomme og sendte oss videre til sykehuset i Pau. Der fikk vi en full scann. Han drar hjem umiddelbart, sier Daneels.

Daniels kan konkludere med utsiktene til Basso ser gode ut, men at det er litt tidlig å si noe mer.

Steven de Jongh, sportsdirektør hos Tinkoff-Saxo, var også til stedet og meddelte at den sedvanlige pressekonferansen på hviledagen ikke ville gå som planlagt.

– I dag har vi ikke lyst til å snakke mye om sykling, om etappene videre eller noe annet. Vi ønsker å støtte Ivan og tenke bare på han. Dette er dette slutten på pressekonferansen, sier de Jongh.

Gråtkvalt Contador

Alberto Contador var tydelig preget og slet med å holde tårene tilbake da lagkameraten brakte nyheten.

– Dette er veldig tøft. Vi hadde aldri trodd at dette kunne skje. Nå må vi støtte Ivan og håpe alt blir løst så fort som mulig. Hele laget støtter han og skal kjempe for gult. Og den gule trøyen skal vi gi til han i Paris, sier en gråtkvalt Contador.

– Dette er veldige tøffe nyheter for meg personlig. De siste 180 dagene har vi bodd sammen i 120 av dem. Vi har vært nært på hverandre. Men vi vil være sammen igjen litt for å feire seieren i Paris.

Landsmann Matteo Tosatto uttalte seg også etter sjokkbeskjeden.

– Dette er ikke bra, men Ivan er veldig sterk. Det er nok best at han drar hjem og får fikset det, så får vi se ham i Paris og feire. Vi fikk nyheten i dag, men stemningen i laget er OK. Sjansen for at dette går bra er sagt å være 70 prosent, så det var ikke dramatisk stemning i laget da vi fikk nyheten, sier lagkamerat Matteo Tosatto.

Kristoff: – Ønsker han lykke til

Det tok ikke lang tid før nyheten spredde seg, og Kristoff virket overrasket da procyling.no brakte han nyheten.

– Det er dumt å høre. Man ønsker ikke at noen skal få testikkelkreft. Vi får håpe de har funnet det ut tidlig nok slik at han kan bli frisk og komme tilbake til hektene. Jeg ønsker ham lykke til og håper han blir frisk så fort som mulig, sier Alexander Kristoff til procycling.no

Etter pressekonferansen ble Basso observert da han forlot Tinkoff-Saxo hotellet i en bil sammen med sin gamle venn og agent Giovanni Lombardi.

Tagget med: , , ,

Les også disse