FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Krasjet og fraktet til sykehus

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 31.01.19 21:22

Del på    

Movistar-stjernen fikk spolert sesongåpningen.

(procycling.no): Mikel Landa fikk en verst tenkelig sesongdebut under åpningsrittet i Challenge Mallorca torsdag. Movistar-rytteren var et av flere ofre i den store velten som gikk i feltet da kun 19 kilometer gjensto av rittet.

Landa ble hardt kvestet i uhellet, måtte bryte og ble fraktet til sykehus. Feltet nøt en sterk medvind og hadde stor fart da velten gikk. Den baskiske rytteren fikk følgelig et voldsomt slag mot høyre skulder. Etter røntgenundersøkelse på sykehuset i Palma ble det påvist at Landa har brukket kragebeinet og må opereres.

Skaden blir et betydelig skudd for baugen for Landas sesongplaner. 29-åringen vil trolig miste rittet i Andalusia i februar, men kan være tilbake i Tirreno-Adriatico og Vuelta al Pais Vasco – to viktige ritt på veien mot hans første formtopp i Giro d’Italia.

Landa trenger ikke se langt tilbake for å finne forrige bruddskade. Den klatresterke Movistar-rytteren krasjet voldsomt under Clasica San Sebastian i fjor og pådro seg et brudd i ryggen. Landa ble dermed satt på sidelinjen i over en måned og måtte stå over VM.

Både Odd Christian Eiking og Vegard Stake Laengen var involvert i samme velt. Eiking kom helskinnet fra det og skal være klar til nytt ritt søndag, mens Stake Laengen frykter han pådro seg en hjernerystelse og tviler på at han starter neste ritt i Mallorca Challenge fredag.

Tagget med: ,

Les også disse