TRAKK I TRØYA: Javier Moreno tok godt tak i sykkeltrøya til Diego Rosa, og dro Sky-syklisten bakover. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Raseriutbrudd i Giro-feltet ved foten av Etna

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.05.17 12:18

Del på    

Bahrain Merida-rytter Javier Moreno diskvalifisert etter at han tok tak i trøya til Team Skys Diego Rosa.

(procycling.no): Feltet nærmet seg de to siste milene av den fjerde etappen i Giro d’Italia. Lagene med sammenlagtambisjoner var på vei framover i posisjon, like før starten av stigningen opp Etna. Det ble intet utbrudd fra den aktive vulkanen rytterne skulle opp, men det var meget opphetet stemning i hovedfeltet.

Med snaue 20 kilometer igjen tok Javier Moreno (Bahrain Merida) tak i trøya til Sky-rytter Diego Rosa, og røsket ham bakover. Rosa skjenet ut mot venstre, og kjørte inn i noen tilskuere, men heldigvis ble ingen skadet.

Moreno ble diskvalifisert fra den 100. utgaven av Giro d’Italia etter målgang. Senere på kvelden kom spanjolen med en uttalelse i en pressemelding på lagets hjemmeside.

– Jeg og mine lagkamerater lå på en rekke. Team Sky kom forbi på venstre side, og Rosa ville ha hjulet til en lagkamerat som lå foran meg. Han forstod at jeg kjempet imot, og så dyttet han borti meg.

– Jeg reagerte med å dytte han, og dessverre gjorde det at han krasjet. Jeg vil beklage mine handlinger, og understreke at jeg aldri ville at han skulle krasje. Jeg beklager overfor ham og Team Sky, samt mine lagkamerater og sponsorer.

Lagledelsen respekterer avgjørelsen til rittarrangørene.

– TV-bildene ser ikke bra ut, og vi støtter ikke voldsbruk i sykkelsporten. Vi respekterer avgjørelsen, så lenge UCI prater med begge ryttere. Vi har ikke alle detaljene, men jeg vet at Rosa ble dyttet, og at det ble vekslet noen orden, sier Bahrain-Merida-sjef Brent Copeland til Cycling Weekly.

Hendelsen startet da Rosa lå på hjulet til Moreno sin kaptein, Vincenzo Nibali. Det ville spanjolen ha, og 32-åringen presset seg inn foran Rosa.

Sky-rytteren svarte med å slå sin høyre albue mot hoftepartiet til Moreno, noe Bahrain-rytteren likte svært dårlig.

Med albuen tilbake på plass fortsatte Rosa framover, og passerte den tidligere Movistar-rytteren. Det var da spanjolen grep tak i sykkeltrøya til italieneren, og dro til.

Sykkeljournalist Richard Moore pratet med Diego Rosa etter målgang. Italieneren var sint, men vil ikke si noe spesifikt om hva som hadde skjedd.

Nibali mister verdifull hjelper

Bahrain Merida reduseres dermed til åtte mann, etter at den eneste spanjolen laget tok med seg til Italia har blitt kastet ut.

Vincenzo Nibali jakter sin andre strake triumf i hjemlandets Grand Tour, og har hengt med gjennom de fire første dagene. I fjellavslutningen på Etna ble han nummer ti, og er nå nummer fire i sammendraget. Opp til Bob Jungels i rosa er det ti sekunder.

– Å miste en rytter fra et lag som jakter sammendraget er et stort tap. Det er en del av sykkelsporten. Noen ganger mister du ryttere i velt, noen ganger på andre måter. Å miste en rytter på denn emåten er ikke bra for noe lag, men vi vil stille oss bak UCI sin avgjørelse, beretter Copeland.

 Se siste del av hendelsen mellom Moreno og Rosa her!

Grivko suspendert etter slag mot Kittel

Dette er ikke første gang i 2017 at to syklister barker sammen. I februar, i ørkenvarmen i Dubai tour, gikk det en smule varmt under sykkelhjelmen til Andriy Grivko.

Astana-rytteren mente Marcel Kittel (Quick-Step Floors) hadde vært for voldsom i kampen om posisjonene. Resultatet ble et ukrainsk slag mot ansiktet til den tyske spurtstjernen.

Saken endte med at Grivko ble utestengt i 45 dager. En karantene han startet på 1. mai.

Hendelsen til Grivko og Kittel ble ikke fanget av TV-kameraene.

I første omgang har Moreno fått en bot på 200 sveitserfranc. Om han vil straffes ytterligere gjenstår å se.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse