STRADE BIANCHE: Truls Korsæth ble nummer 20 i Strade Bianche. Torsdag starter han Arctic Race for Astana. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Korsæth får fri rolle i Arctic Race

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.08.17 18:23

Del på    

– Jeg har alle muligheter, sier Astana-rytteren.

(procycling.no): Arctic Race of Norway 2017 blir første gang Truls Korsæth sykler et etapperitt på norsk jord som proff. Den tidligere Joker-rytteren har blitt lovet en fri rolle av Astana de neste fire dagene.

– Jeg kommer til å bli fristilt. Jeg har nok ikke noe særlig å gjøre i sammendraget. Men jeg håper å kunne få noen bra plasseringer på enkeltetapper. Så får vi se da. Hvis det drar seg til i sammendraget så ønsker jeg å bidra til at vi eventuelt klarer å ta en sammenlagtseier. Jeg er fristilt, så jeg har alle muligheter til å kjempe om en egen god plassering, sier Korsæth til procycling.no.

– Formen kjennes bra. Det blir bra det her, ytrer Astana-rytteren.

Med seg til starten i Engenes har Korsæth danske Matti Breschel, estiske Karl Patrick Lang, ukrainske Andrei Grivko og de to kasakhstanerne Zhandos Bizhigitov og Artyom Zakharov.

– Vi har med oss et bra lag. Vi får se om vi får plassert Grivko i sammendraget. Og så har vi med oss flere sterke ryttere som kan ta etappeseier. Jeg føler at vi har muligheter vi og, beretter den norske 23-åringen.

Danmark rundt før VM

Etter den femte utgaven av Arctic Race venter tre endagsritt den kommende tiden for Korsæth. Deretter blir det PostNord Danmark rundt, før en eventuell tur til VM i Bergen.

– Etter Arctic så skal jeg kjøre Hamburg Cyclassics. Så skal jeg kjøre to endagsritt til: Brussels Classic og GP de Fourmies. Så Danmark rundt.

Sykkelproffen håper på en plass i Norges tropp i VM på hjemmebane, men han tør ikke ta noe for gitt.

– Jeg tar det som det kommer. Målet mitt er først å prestere i de løpene som er før VM. Så får jeg ta det som en hyggelig overraskelse hvis jeg er i stand til å kjøre så bra at ledelsen i landslaget vil ha med meg. Jeg kjenner meg i stigende form, så jeg har troa på at jeg kan sykle bra løp framover, beretter Korsæth, som ikke legger skjul på at en VM-billett hadde vært stort.

– Det hadde vært veldig gøy. Jeg føler sterkt at Norge har gode sjanser i Bergen. Hvis jeg kan være med å bidra i et VM på hjemmebane så hadde det vært kjempegøy.

– Gleder meg allerede til neste sesong

Han er nå drøye syv måneder ut i tilværelsen som sykkelproff, og Truls Korsæth trives med tingenes tilstand.

– Det har vært kjempefint. Mye løp. Jeg har fått veldig mange erfaringer. Det har vært helt rått. Veldig, veldig alright, sier 23-åringen.

Av resultater er kanskje 20. plassen fra Strade Bianche Astana-nordmannen sin mest imponerende prestasjon. Selv håper han på enda bedre resultater neste år.

– Resultatmessig har det gått opp og ned, men jeg føler absolutt at det har vært et givende og fint år hittil. Jeg har blitt godt tatt i mot, og jeg gleder meg allerede til neste sesong.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse