OMKOM: Michele Scarponi mistet livet lørdag morgen, etter å ha kollidert på trening. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Korsæth: – Et knutepunkt i laget

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.04.17 11:20

Del på    

Den norske 23-åringen beskriver lagkamerat Michele Scarponis bortgang som et sjokk.

(procycling.no): Lørdag mistet sykkelsporten en av sine mest populære ryttere. Michele Scarponi mistet livet på en treningstur, etter å ha krasjet med en varebil.

Sykkelprofiler fra hele verden minnes nå den italienske Astana-rytteren. På laget til den italienske veteranen sykler norske Truls Korsæth.

– Det er et sjokk. En veldig inkluderende og romslig familiemann har gått bort, forteller Korsæth til procycling.no.

– Han var et knutepunkt i laget, som alltid hadde noe å bidra med, beskriver den 23-årige tidligere lagkameraten av Scarponi.

Arvesen: – Alltid en god spøk på lur

Tidligere toppsyklist Kurt Asle Arvesen bodde store deler av sitt proffliv i Italia, og kjente 37-åringen godt.

– Det er kjempetrist, og selvfølgelig et sjokk for alle. Han vant jo en etappe i Tour of the Alps for bare noen dager siden. Så det var brutalt, sier Arvesen til procycling.no.

Scarponi var kjent som en morsom karakter, alltid med et smil på lur. Denne siden av italieneren var også Arvesen kjent med.

– Han var alltid i godt humør. Han var alltid den som spøkte mest. Om noen var litt nede så hadde han alltid en god spøk på lur. Det var han allerede fra han var ung, beskriver den tidligere Sky-syklisten.

– Han var førsteårs U23-rytter da jeg syklet på lag med han. I mitt første år i Italia så bodde vi i samme hus et år, så vi ble godt kjent. Selv om han var yngre enn jeg var, så hjalp han meg med mange ting som var nytt i italia.

Hylles av sykkelfeltet

Alexander Kristoff kjente ikke italieneren personlig, men hadde merket seg den blide Astana-rytteren.

– Jeg kjente ham ikke, men har hatt et godt inntrykk av han. Uansett om jeg kjenner han eller ikke er det jo veldig tragisk, ytrer Katusha-rytteren til procycling.no.

Minneordene rundt Scarponi har vært mange etter at den tragiske nyheten traff sykkelverdenen lørdag morgen.

– En endeløs tragedie. Jeg har ikke ord. Hvil i fred, min venn, skriver lagkamerat Fabio Aru.

Den italienske stjernesyklisten Vincenzno Nibali syklet mange år på lag med Scarponi.

– Jeg forstår ikke … Det skal ikke skje! Jeg har ikke ord, min venn, ytrer sammenlagtrytteren som nå sykler for Bahrain Merida.

– Forferdelig å høre nyhetene om Scarponi. Jeg kan ikke tro det. Mine tanker til laget og alle hans venner og til hans familie, lyder meldingen fra Geraint Thomas, Sky-rytteren som vant Tour of the Alps sammenlagt. Rittet som skulle bli Scarponis siste.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse