Prøv Procycling Pluss idag

VIL HA TOM TIL TOUREN: Tom Dumoulin er en populær rytter om dagen, og Christian Prudhomme ønsker ham til Tour de France. Foto: Tim De Waele

– Kom til touren, Tom

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.10.17 17:45

Del på    

Christian Prudhomme håper at Tom Dumoulin utfordrer Chris Froome i neste års ritt.

(procycling.no): Tom Dumoulin vant årets Giro d’Italia, og det har vært spekulert i om tempoverdensmesteren fra VM i Bergen skal ta opp kampen med Chris Froome i Tour de France i 2018.

Tirsdag var lagpresentasjonen, og med kun drøye tre mil individuell tempo, er det ikke en ideell rute for den nederlandske 26-åringen. Likevel er det på mange måter en krevende løype, og for eksempel brosteinen på den niende etappen kan favorisere verdens beste temposyklist.

Aike Visbeek, sportsdirektør i Sunweb, holder døren åpen for Dumoulin-deltagelse i Tour de France.

– Vi hadde håpet på flere tempokilometer. Det kan være en god rute for Dumoulin, men det er ikke perfekt. Den første uken passer allroundere, og det er en fordel for Tom. Han kan posisjonere seg godt, og det er viktig i Bretagne og på brosteinen. Det er ikke sikkert touren er på hans program. Vi kommer til å vente på presentasjonen av Giro d’Italia før vi bestemmer oss, sier Visbeek til NOS ifølge cyclingnews.com.

TIL TOUREN? Tom Dumoulin har ikke bestemt seg ennå. Foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO

– Tour de France er det største rittet i verden

Rittdirektør Christian Prudhomme håper derimot på at Dumoulin kommer til Tour de France.

Han prøver å lokke nederlenderen til touren ved å spille på rittets status og nivået på konkurrentene.

– Kom til touren, Tom. Du har en stor sjanse til å konkurrere mot en rytter med samme kvaliteter som deg: Chris Froome. Tour de France er også det største rittet i verden. Du har et fransk navn, du er nederlender. Den første rytteren jeg så vinne Tour de France var Jan Janssen. Kom til touren fra 7.-29.juli, sier Prudhomme til NOS.

Avgjørelsen faller uansett ikke før Giro-ruten kommer. Tom Dumoulin har uttalt at han heller vil vinne Giro d’Italia enn å komme på podiet i Tour de France. Antall tempokilometer i det italienske rittet vil nok vise seg å bli avgjørende for hva en av årets største syklister velger.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse