KOLOMBIANSK DUELL: Daniel Martinez utmanøvrerte landsmannen Miguel Ángel López (Astana) på den 7. etappen av Paris-Nice i vår, og klatret til seier på Col de Turini. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Kolombiansk talent mister touren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.06.19 10:27

Del på    

Brudd i begge hendene etter velt.

(procycling.no): I en pressemelding fra EF Education First torsdag skriver det amerikanske laget at Daniel Martínez mister sommerens Tour de France, etter en velt på trening hjemme i Colombia.

Laget skriver at han var på vei nedover mellom intervaller, da sykkelen skled på en oljeflekk og han landet på begge hendene. Velten resulterte i brudd i begge hendene for 23-åringen.

– Han har gjennomgått en operasjon for å reparere bruddene. Operasjonen og påfølgende helbredelse vil gjør at han mister Tour de France i år, forteller lagets sjefslege Kevin Sprouse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Har trent mye mot det

Martínez, som er inne i sin andre proffsesong, har imponert ved flere anledninger denne sesongen. Han innledet med å bli nasjonal mester på tempo i januar, mens han i mars utkonkurrerte landsmannen Miguel Ángel López i Paris-Nice, på den tøffe toppavslutningen til Col de Turini. I tillegg ble han også nummer tre sammenlagt i Colombia 2.1.

– Jeg har en to måneder lang rekonvalesens foran meg. Jeg har mye smerter i hendene og kan ikke gjøre noe uten hjelp. Jeg er veldig lei meg for at jeg mister Tour de France. Jeg har trent mye mot det, men det er sånn sykling er, sier 23-åringen.

Det kolombianske talentet – som debuterte i fjorårets Tour – var trolig tiltenkt en rolle som hjelperytter for landsmannen Rigoberto Urán, som ble nummer to i rittet i 2017.

– Vi vil definitivt savne Dani i touren, ettersom han var en viktig del av planene våre, men touren er full av overraskelser og vi fikk en litt tidlig, sier lagets sjef, Jonathan Vaughters.

Landsmannen Egan Bernal (Team Ineos) gikk også glipp av Giro d’Italia i år, etter en velt på trening resulterte i et brukket kragebein.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse