PRØVER SEG IGJEN: Iver Johan Knotten ble nummer fire i Klatrekongen. Torsdag prøver han seg i Tørst Challenge. FOTO: Johannes Wiken/https://www.instagram.com/jwiken/

Vestlandets klatredronning og klatrekonge skal kåres

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.06.20 10:37

Del på    

Tørst Challenge går torsdag kveld i Rogaland.

(procycling.no): I en omlag 4,5 kilometer lang klatring i søndre del av Rogaland skal vestlandets klatredronning og klatrekonge krones på torsdag kveld.

Akkurat hvor det skal finne sted ønsker rittarrangørene å holde hemmelig grunnet hensyn til smittevern.

– Jeg har samlet kameratene Roy Hegreberg og Ken Meland – og vi trommer lett i sammen litt feeling av ritt for de klatrelystne rytterne. Alt skjer på stengte veier og med avstands-regler som følger smittevernhensyn. Vi holder oss også under 50 stk i og med vi ikke tillater publikum, sier initiativtaker Jone Ellingsen til procycling.no.

– Det må også presiseres at dette er som en annen treningsøkt. Alle kjører på eget ansvar. Det er ikke ritt eller konkurranse. Vi bruker Strava-segmentet som en målepinne og har en på toppen som noterer ned tidene, forklarer Ellingsen som selv er aktiv syklist og har savnet rittsesongen 2020.

Startlistene er fremdeles ikke helt spikret, men Ellingsen kan røpe at blant annet Amalie Lutro (Hitec Products) og Stine Borgli (FDJ Nouvelle) begge skal jakte tittelen som klatredronning. Trolig blir nevnte Borgli den største favoritten blant kvinnene.

Håkon Lunder Aalrust (Joker Fuel of Norway), Erlend Blikra (Uno-X), Fredrik Dversnes (Team Coop), André Sotberg (Team Coop) og Iver Johan Knotten (Team Coop) er alle blant navnene på den midlertidige startlisten hos herrene. Men også klubbryttere som Amund Håkonsen (Sandnes sykleklubb) bør man se opp for.

Første startende begynner på klatringen klokka 19:00 torsdag kveld.

21. mai ble Klatrekongen, et ritt med samme konsept, arrangert i Krokkleiva i Buskerud. Da gikk Andreas Leknessund av med en klar seier 21 sekunder foran Tobias Foss.

Tagget med: , , , ,

Les også disse