FOLKEHELT: Egan Bernal ble hyllet i hjembyen på onsdag. Han har allerede begynt å tenke på nye triumfer. Foto: Chris Graythen/Getty Images

– Klarer jeg vinne enda en Tour, så vil jeg prøve en tredje

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.08.19 22:13

Del på    

Egan Bernal er sulten på mer suksess.

(procycling.no): Onsdag ble Egan Bernal hyllet i Zipaquirás gater som tidenes første søramerikanske vinner av Tour de France.

Tusenvis av mennesker møtte opp i hjembyen til den ferske Grand Tour-triumfatoren. Som den yngste vinneren av verdens største sykkelritt siden 1909 er det ikke rart at det sykkelgale Colombia forventer flere store prestasjoner.

Bernal vil gjøre hva han kan for å levere.

– Jeg vil ha beina godt plantet på jorda, og fortsette å jobbe slik jeg har gjort så langt. Jeg vil kose meg på sykkelen. Klarer jeg å vinne enda en Tour, så vil jeg prøve å vinne en tredje. Klarer jeg å det så vil jeg prøve å vinne en fjerde og en femte, sa Bernal til de jublende frammøtte på torget i Zipaquirá ifølge Reuters.

– Det er avhengighetsskapende. Du vinner én og så vil du vinne mer og mer. Jeg vil at folket føler at dette er deres triumf.

Vil vinne mer enn Tour de France

Selv om Bernal allerede drømmer om flere Tour de France-seirer så er han klar på at han vil bryne seg mot motstanderne også i andre ritt.

– Jeg ønsker ikke å bare fokusere på Tour de France. Jeg vil fokusere på flere typer ritt og gjøre slik jeg gjør nå, beretter 22-åringen som egentlig hadde Giro d’Italia som sitt store mål i år.

Da et kragebeinsbrudd lukket den døra åpnet en gulkantet dør til Frankrike seg.

– Nå vil jeg bare leve i øyeblikket og nyte det sammen med mitt folk. Så vil jeg tenke på fremtiden. Jeg vet ikke hva som vil skje med meg etter å ha vunnet Tour de France. Jeg håper å komme tilbake ditt. Jeg vil ikke vinne én Tour de France, og så er det det for Egan.

Artikkelen fortsetter under bildet!

 

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 

 

Et innlegg delt av Egan Bernal (@eganbernal)

– Egan sitt liv vil endres for alltid

Ingen aktiv syklist vet mer om det å vinne Tour de France enn Chris Froome. Som Bernal sin lagkamerat i Team INEOS var gul trøye til unggutten noe den nå skadde briten med fire Tour-triumfer så komme. Men kanskje ikke allerede i 2019.

– Jeg kunne se det tidlig i karrien hans at han var et stort talent. Han er en som kommer til å gjøre fantastiske ting i vår idrett, men jeg forventet ikke at han skulle vinne Tour de France i år, sier Froome i en video publisert av laget.

– Det han gjorde er fenomenalt. Han har kjempet mot de beste i verden og vunnet. Jeg kan ikke forestille meg at jeg selv skulle vinne i så ung alder, ytrer Froome som selv vant sin første Tour de France i 2013 da han var 28 år gammel.

I februar syklet Bernal og Froome side om side i Colombia 2.1. Da fikk briten selv oppleve hva sykkel betyr for nasjonen.

– Egan sitt liv vil endres for alltid. Bare det å være i Colombia i år og å forstå hvor stort sykkel er i Colombia. Jeg tror ikke han helt vet hva som kommer til å treffe ham når han kommer hjem.

Foreløpig lever hele nasjonen i seiersrus. Men når rusen legger seg våkner sulten igjen. Sulten på flere gule, rosa og røde trøyer som Colombias nye gullkalv kan vise fram på torget i Zipaquirá.

Tidenes yngste Tour de France-vinnere

  1. Henri Cornet 1904 (19 år og 352 dager)
  2. François Faber 1909 (22 år og 187 dager)
  3. Egan Bernal 2019 (22 år og 196 dager)
  4. Octave Lapize 1910 (22 år og 280 dager)
  5. Felice Gimondi 1965 (22 år og 289 dager)
  6. Philippe Thys 1913 (22 år og 292 dager)
  7. Laurent Fignon 1984 (22 år og 346 dager)
  8. Romain Maes 1935 (22 år og 352 dager)
  9. Jacques Anquetil 1957 (23 år og 193 dager)
  10. Jan Ullrich 1997 (23 år og 237 dager)

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse