Prøv Procycling Pluss idag

RUSSISK GULL: Aigul Gareeva vant tempoen for kvinner junior i VM. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Kjørte feil i siste sving – vant likevel gull

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.09.19 12:51

Del på    

Russisk seier på juniordamenes tempo.

(procycling.no): Et sleipt underlag gjorde det vanskelig for juniorjentene på VM-tempoen i Harrogate, hvor det ble spenning til siste slutt.

Nederlandske Leonie Bos ledet da de siste ti rytterne startet. Etter at svenske Wilma Olausson tok over ledelsen i et par minutter, kom EM-vinner Shirin van Anrooij inn til en klar ledelse med tre ryttere igjen i løypa.

I EM var hun to sekunder foran Aigul Gareeva (Russland), men den russiske jenta hadde sekundene på sin side på VM-tempoen og kom i mål 3,6 sekunder foran, til tross for at hun kjørte feil i bunn av den siste bakken og dermed tapte minst ti sekunder. 

Med 500 meter igjen skulle nemlig rytterne svinge høyre og starte på det seige oppløpet opp mot mål, men den russiske rytteren fortsatte bare rett frem, mens vaktene febrilsk viftet slik at hun fikk snudd og kommet seg inn i løypa igjen.

Det var også Gareeva som hadde beste passeringstid etter 6,3 kilometer av den 13,7 kilometer lange tempoen, men da kun åtte tideler foran siste startende, Elynor Backstedt (Storbritannia). Avslutningen var imidlertid ikke den beste av hjemmehåpet og dermed ble det bronse på Backstedt, samme plassering som hun fikk i fjorårets VM.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

PODIET: Fra venstre: Shirin van Anroij, Aigul Gareeva og Elynor Backstedt. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Ysland best av de norske

Norge stilte med to ryttere på den 13,7 kilometer lange VM-tempoen. Anne Dorthe Ysland (Gauldal SK) var først ut og kjørte med startnummer 37 inn til en foreløpig femteplass, men fortalte til TV 2 etter målgang at hun slet på den sleipe asfalten etter gårsdagens og nattens regn og allerede i første sving kjørte ut av veien.

Da Tuva Byberg (Stavanger SK) startet 40 minutter senere hadde det tørket opp noe mer, men Byberg klarte ikke å kjøre like bra som hun gjorde i EM, da hun ble nummer syv. Hun kom i mål 13 sekunder bak Ysland og dermed var det Ysland som ble best av de to norske deltakerne. Ysland endte på 29. plass, mens Byberg ble nummer 32.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse