Prøv Procycling Pluss idag

IMPONERENDE COMEBACK: Mathieu van der Poel kjempet seg tilbake etter velt og vant DVV Trofee i Loenhout. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Kjempet seg tilbake etter tidlig velt og vant

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.12.19 16:09

Del på    

Van Aert imponerte i comebacket.

(procycling.no): Den store snakkisen i forkant av fredagens DVV Trofee i Loenhout var naturligvis at Wout van Aert endelig var tilbake på startstreken for første gang etter skrekkvelten i sommerens Tour de France.

Belgieren selv la ikke stort press på seg selv, men Mathieu van der Poel sa på forhånd at han forventet at Van Aert kom til å ende topp fem.

På bakgrunn av UCI-poeng så fikk Van Aert en god startposisjon og publikum i Loenhout eksploderte da de to stjernene duellerte allerede på startstrekket. Van der Poel tok først initiativet ute til høyre med Van Aert på hjul, men etter hvert spurtet Van Aert seg forbi og ledet gjennom den første svingen.

Han tok også først fatt på broen, men her fikk konkurrenten problemer. Nederlenderen hadde en dårlig vektforskyvning og stupte over styret på vei inn på broen. Corendon-Circus-rytteren ble stående en stund og fikk dermed mye tid å hente inn igjen.

Formidabel opphenting

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) tok initiativet i Van der Poels fravær i front og satte avgårde, og fikk følge av Corné van Kessel (Telenet Baloise Lions). Van Aert slet i enkelte krevende partier, men hang likevel godt med i en gruppe bak Tim Merlier (Creafin – Fristads), Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen – Bingoal) og Jim Aernout (Telenet Baloise Lions), som hadde etabablert seg bak duoen i front.

Halvveis på den andre runden var Van der Poel drøyt 35 sekunder bak teten. Ut på den tredje runden hadde han hentet inn Van Aerts gruppe, og avstanden opp var plutselig bare 25 sekunder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Halvveis ut på den tredje runden, gjennom pumpback-partiet, skjøt Van der Poel fart ut av forfølgergruppen, og tok opp jakten på trioen i mellom Van Kessel og Iserbyt. I løpet av den fjerde runden hentet han inn en etter en foran ham.

Foran hadde Iserbyt revet seg løs fra Van Kessel, som halvveis på den femte runden også ble hentet av Van der Poel. Verdensmesteren skjøt bare forbi ham og tok fatt på oppgaven med å hente Iserbyt også. Sakte, men sikkert sveiet han også inn Iserbyt og like etter at de hadde tatt fatt på den sjette runden var han oppe hos belgieren.

(artikkelen fortsetter under)

TILBAKE I MANESJEN: Wout van Aert var endelig tilbake i konkurranse. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Etter rundt 40 minutter av rittet var Van der Poel endelig tilbake i ledelsen og la umiddelbart press på Iserbyt gjennom et lengre, vanskelig gjørmeparti. Iserbyt måtte avgi meter og kjempet febrilsk for å holde tritt, men kom tilbake.

Van Aert imponerte

Iserbyt ble hektet av flere ganger og strikken var nær å ryke flere ganger, men han kjempet seg tilbake og ut på den siste runden var de igjen samlet. Inn i de vanskelige partiene ga Van der Poel på ny gass og denne gangen var det over for Iserbyt.

Den kortreiste belgieren var sjanseløs på å komme tilbake og Van der Poel kunne etter hvert cruise mot en ny triumf, hans 13. seier denne sesongen og hans femte på rad.

Iserbyt krysset streken åtte sekunder senere, mens Van Kessel maktet å holde unna gruppen bak seg og tok tredjeplassen. Bak ble det en kamp i en mindre gruppe, og Wout van Aert viste at han er på god vei tilbake etter den omfattende skaden. Han maktet ikke å tukte Merlier i spurten og fjerdeplassen, men tok likevel en imponerende femteplass.

Med Van der Poel nærmere fem minutter bak i DVV Trofee-cupen foran dagens ritt fører Iserbyt fremdeles en solid ledelse i sammendraget, med dagens andreplass.

Henrik Lunder Aalrust (Asker CK) var en sjelden norsk deltaker i rittet og ble nummer 40.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Alvarado overlegen

Etter et knepent tap for Lucinda Brand (Telenet-Baloise Lions) i torsdagens World Cup-ritt Heusden-Zolder, slo Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) tilbake i fredagens DVV Trofee i Loenhout.

En velt skulle nemlig ta ut den regjerende nederlandske mesteren Brand allerede på den første runden. På vei inn mot en bro gikk det en velt som tok en håndfull ryttere, og Brand måtte bryte rittet som følge av velten og ble sendt til sykehus for videre undersøkelser.

Alvarado tok grep om rittet fra start og skilte seg ut som den klart sterkeste kvinnen fredag. Bak nederlenderen forsøkte Annemarie Worst (777), Katie Compton (USA) og Sanne Cant (IKO – Crelan) å etablere en forfølgelse, men trioen maktet aldri å holde tritt.

(artikkelen fortsetter under)

NY SEIER: Ceylin Carmen del Alvarado tok sin andre seier på rad i DVV Trofee. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mot slutten økte Alvarados ledelse betydelig, og mens det var Worst som var mest toneangivende bak i første halvdel falmet hun noe utover. Cant overtok initiativet i trioen og dro i fra i de mest krevende partiene. Compton ble liggende på halvdistanse lenge, men maktet aldri å komme seg opp til den regjerende verdensmesteren.

Worst kom til hektene igjen på slutten og kjempet seg tilbake til amerikaneren like før oppløpet. Mens Cant sikret andreplassen var Compton sjanseløs i spurten mot Worst, som dermed tok tredjeplassen.

Alvarado tok med det sin andre seier på rad i DVV Trofee-cupen og overtar også sammenlagtledelsen i cupen. Hun vant 1:44 foran Cant og 1:47 foran Worst. Foran rittet, som var det femte av åtte i cupen, så ledet Worst med 53 sekunder tilbake til Alvarado.

Tagget med: , , , ,

Les også disse