Den sjette etappen i Tirreno-Adriatico bød på rittets siste fellesstartetappe, og til tross for et solid soloangrep fra Marcus Burghardt og en tidvis kupert etappe, var det ingen tvil om at det skulle bli en massespurt i Fano. Med helt paddeflat terreng de siste snaue fire milene tok de store spurtlagene kontroll inn mot den lille italienske kystbyen.
Burghardt ble kjørt inn med 19 kilometer igjen, og dermed så alt klart for en duell mellom Fernando Gaviria og Marcel Kittel. Den fikk vi imidlertid ikke. Med åtte kilometer igjen mistet Gaviria balansen og tok med seg flere titalls ryttere i en stor massevelt. Peter Sagan satt på hjulet, men kom på mirakuløst vis seg noenlunde helskinnet forbi velten. Slovaken handlet imidlertid langt bak, og dermed var det Katusha-Alpecin og Marcel Kittel som satt best til inn på de siste to kilometerne.
Katusha-opptrekket maktet ikke å hamle opp med Quick-Step, men på oppløpet viste tyskeren styrken sin. Med en imponerende avslutning tok han seg foran Maxi Richeze på de siste 100 meterne. Dermed ble det full uttelling for Kittel på de to spurtetappene i rittet, etter at han også vant den andre etappen.
På hjulet til Kittel lå Sagan, og også han passerte Richeze på oppløpet. Slovaken, som på utrolig vis hadde manøvrert seg helt fram til fronten etter Gavirias velt, utfordret Kittel på de siste 50 meterne, men måtte se seg slått med en halv sykkellengde.
Drømmer om Sanremo
– Jeg var like til venstre for Quick-Step (da Gaviria veltet). Jeg så ikke hvem det var, men fikk høre at det var Gaviria. Det var veldig uheldig for han, men vi jobbet videre med vårt mål om å vinne etappen. Gutta gjorde en veldig god jobb i finalen. Det var ingenting å klage på. Vi jobbet som et lag hele veien, jeg er veldig glad for å kunne vinne denne etappen for laget, sier Kittel i et intervju vist på Eurosport Player.
Dermed fikk han også spørsmålet om den formen og de to etappeseirene nå betyr at det blir deltakelse i Milano-Sanremo, et ritt Kittel aldri har syklet tidligere.
– Jeg tror det er to gode grunner (etappeseirene) til å gjøre det, men vi vil bestemme oss dagen etter Tirreno-Adriatico. Om jeg drar dit, så vil det være for erfaringens skyld. Det er en drøm for meg, sier tyskeren, som etter en rotete sesonginnledning ser ut til å ha funnet formen som gjorde ham til verdens beste spurter i fjor sommer.
Jensen i bakken
På de siste milene handlet det meste om når bruddet skulle bli kjørt inn, ispedd en innlagt spurt. Like før den, hvor rytterne krysset mållinjen og passerte med to runder à 12,8 kilometer igjen, gikk det en velt.
På et veistrekke med flere trafikkøyer gikk August Jensen i bakken, langt framme i feltet, etter å ha kjørt inn i hjulet til LottoNL-Jumbo-rytteren foran ham. Nordmannen tok i fallet med seg flere ryttere, deriblant Jakub Mareczko og Jan Polanc.
Jensen veltet også på den andre etappen, hvor han fikk seg en kraftig smell i albuen. Også etter mandagens velt så han ut til å ha slått seg noe, men han kom seg etter hvert greit tilbake igjen på sykkelen.
Bodøværingen kom også i mål som beste nordmann på etappen, oppe på en fin 17. plass.
Ingen endringer i sammendraget
Velten med rundt tre mil igjen splittet feltet noe, men ikke verre enn at de fleste hadde kommet opp igjen til den innlagte spurten i Fano med 26,2 kilometer igjen. Der rullet naturlig nok Marcus Burghardt gjennom først, før det ble hard konkurranse om de øvrige bonussekundene. I feltet var sammenlagtleder Michal Kwiatkowski våkent med, men han måtte se seg slått av både Greg Van Avermaet og Patrick Bevin.
De to BMC-rytterne jobbet da for interessene til Damiano Caruso, og sørget for at det fremdeles kun skiller tre sekunder fra Kwiatkowski ned til Caruso foran tirsdagens avsluttende tempo. Til tross for splitten som oppstod etter velten til Gaviria, ble det ingen endringer blant de ti beste i sammendraget.
Der er Kwiatkowski, som den presumptivt beste temposyklisten av dem, favoritten til å vinne sammenlagt, til tross for at det kun skiller 47 sekunder ned til Jaime Roson på tiendeplass.