Stefan Küng var blant dem som gikk ned i massevelten syv kilometer før mål i dagens Tirreno-etappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Stor massevelt hindret de norske rytterne i Italia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.03.18 16:27

Del på    

– Uungåelig velt, sier August Jensen, nordmannen det gikk verst utover.

(procycling.no): Den andre etappen i Tirreno-Adriatico hadde spurt skrevet over hele seg.

Det gikk oppskriftsmessig et brudd tidlig, og det var et tremannsbrudd bestående av Alexander Foliforov, Jacopo Mosca og Guy Segiv.

De ble hentet før den siste milen, og startet dramatikken.

Syv kilometer før mål gikk det en større velt ganske langt fremme i hovedfeltet, og dermed ble feltet splittet. August Jensen (Israel Cycling Academy) var blant dem som gikk i bakken.

Posisjonskampen fortsatte inn mot den siste kilometeren, og der fikk tyske Marcel Kittel et strålende opptrekk av sitt Katusha-Alpecin.

Han ble avlevert i perfekt posisjon i spurten, og holdt ledelsen hele veien mot mål. Peter Sagan og Giacomo Nizzolo fulgte på plassene bak, de klarte ikke å matche farten til fjorårets spurtkonge.

Første Katusha-seier: – Stor lettelse

– Jeg har ventet så lenge på denne seieren. Alt har ikke gått perfekt i starten av sesongen, og vi har prøvd veldig hardt, og som belønning får vi denne seieren. Dette er en stor boost for hele gruppen. Dette er også min første seier i Italia, sa Kittel i seiersintervjuet etter rittet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VANT: Marcel Kittel vant den andre etappen i Tirreno-Adriatico. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Han var naturligvis veldig lettet etter seieren.

– Det er en stor lettelse. Det er fint å vinne her i Tirreno. Det er et stort ritt, en stor førsteseier for meg og laget mitt, og jeg tror vi alle er veldig glade.

Michal Kwiatkowski var også med i spurten, og gjorde en god avslutning. Han ble nummer fire på etappen.

Både Edvald Boasson Hagen og Daniel Hoelgaard ble hindret bak velten der blant andre August Jensen gikk ned. Dermed var det ingen nordmenn med i finalen av rittet.

Jensen: – Uunngåelig velt

Den som fikk hardest medfart av de norske rytterne var August Jensen. Han holdt seg til albuen etter velten, men tror ikke han har pådratt seg noe brudd.

– Det var en uunngåelig velt. Den skjedde ganske langt fremme. Den største skaden er på albuen. Jeg kan røre den, så det er nok ikke noe brudd, sier Jensen til procycling.no, før han legger til:

– Men det gjør veldig vondt. Det stivner til nå. 

Daniel Hoelgaard unngikk heldigvis å gå ned i velten.

– Jeg var rett bak, ble sperret og syklet rolig til mål i en gruppe bak, melder Groupama-FDJ-rytteren til procycling.no.

Han melder videre at han strever med å finne formen etter krasjen i Australia i januar, og at han dermed ikke er 100 prosent ennå.

Også Edvald Boasson Hagen ble hindret av velten. Han stanset helt opp og tråkket gjennom et hjul som lå på bakken, men unngikk å velte selv.

Ny mann i tet i sammendraget

Patrick Bevin (BMC) overtok den blå ledertrøyen etter å ha havnet foran lagkamerat Damiano Caruso på etappen.

De fleste sammenlagtfavorittene unngikk tidstap på etappen, men alle slapp ikke unna. Adam Yates og Primoz Roglic er de to mest profilerte rytterne som tapte tid. 

De måtte gi slipp på henholdsvis 1.13 og 1.42 til seirende Kittel.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse