VANT MED TI SEKUNDER: Mathieu van der Poel vant etter et enestående solobrudd på 5. etappe i Tirreno-Adriatico. Foto: Skjermdump/Discovery+

– Jeg vet ikke engang hvordan jeg kom meg til målstreken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.03.21 13:04

Del på    

Mathieu van der Poel var helt nede i kjelleren i Tirreno-Adriatico.

(procycling.no): Mathieu van der Poel sank sammen over styret og stanset sykkelcomputeren. Han orket ikke feire.

Alpecin-Fenix-rytteren trillet noen meter før han nærmest falt av sykkelen og sank sammen på asfalten i Castelfidardo.

Hjulpet av to soigneurer fikk nederlenderen til slutt lent seg mot gjerdet. Der satt han i flere minutter med hodet i hendene.

Det kostet mye å vinne den 5. etappen i Tirreno-Adriatico. Selv for Supermann.

– Jeg følte meg bra helt til den siste runden. Da var jeg helt tom. Jeg vet ikke engang hvordan jeg kom meg til målstreken i dag, innrømmet Van der Poel etter målgang.

Med 52 kilometer igjen, i regn og vind, angrep Mathieu van der Poel. Med 17 kilometer igjen hadde han fortsatt over 3 minutter til de andre favorittene.

Men Tadej Pogacar angrep og tok opp jakten. Han krøp nærmere og nærmere. Over målstreken skilte kun ti sekunder.

– De siste 10-15 kilometerne var et helvete for meg i dag. Jeg trodde de kom til å ta meg. Jeg klarte ikke holde 200 watt lenger. Jeg var helt tom på grunn av kulden og etter å ha kjørt så lenge alene. Jeg trodde han kom til å kjøre meg inn, og jeg er kjempeglad for å bli belønnet med seieren, utbroderer Alpecin-Fenix-kapteinen.

– Om jeg hadde blitt nummer to så ville jeg blitt veldig skuffet. Skapte jeg historie? Jeg aner ikke. Det føles slik for meg, for jeg kan ikke huske et ritt hvor jeg har følt meg slik mot slutten. Jeg var helt død til slutt. Jeg er glad jeg vant, men jeg var helt ferdig.

Nederlenderen fremstår som en av klassikerrytterne i best form før lørdagens Milano-Sanremo. Etter sesongdebut med seier i UAE Tour, fulgt opp av Strade Bianche og to etapper i Tirreno-Adriatico, seiler han opp som storfavoritt i La Classicisma.

– Jeg tror det viktigste er at jeg har beina. I fjor hadde jeg bare ikke gode nok bein til å gå med Wout og Alaphilippe. Jeg håper å ha beina i år.

Tagget med: , , , ,

Les også disse