TRIUMFERTE: Marcel Kittel vant sin andre etappe for året på tourens sjette dag. Foto: Tim De Waele

Kittel tok ny etappeseier

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.07.17 16:33

Del på    

Kristoff topp fem i kaotisk spurt.

TROYES/OSLO (procycling.no): Den sjette etappen endte i en ny massespurt, hvor både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen hadde ambisjoner.

Begge to ble levert i gode posisjoner inn på den siste kilometeren. Boasson Hagen kom imidlertid for tidlig fram, og ble tvunget til å gå for en enorm langspurt på over 500 meter. I den kaotiske spurten som fulgte, var det til slutt Marcel Kittel som kom best ut av det.

I likhet med da han vant den andre etappen til Liège, kom han langt bakfra, og i stor fart tok han sin andre etappeseier i årets tour.

– Jeg måtte gå med 250 meter igjen. Jeg kunne starte fra en god posisjon. Litt bak, så jeg kunne se hvor konkurrentene mine gikk. Jeg føler meg bra for øyeblikket, sier Kittel humrende i et seiersintervju vist på TV 2.

Arnaud Démare og André Greipel fulgte på plassene bak.

Kittel tok med det også et lite jafs inn på Démare i kampen om den grønne trøya, en konkurranse franskmannen foreløpig leder med 27 poeng.

Alexander Kristoff ble best av de norske, på en fjerdeplass. Nordmannen kom seg ikke helt fram inn mot spurten, og fikk aldri fri bane mot mål.

– Jeg visste at det ikke var min beste sjanse. Jeg var med og kjempet, og jeg følte meg ganske bra i spurten. Det ble ikke perfekt dessverre, og hvis jeg skal klare å vinne her, må det være perfekt, sier Kristoff til TV 2.

Stake Laengen i brudd

Umiddelbart etter at rittdirektør Christian Prudhomme viftet rytterne i gang på den 216 kilometer lange etappen fra Vesoul til Troyes, angrep Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) sammen med Perrig Quéméneur (Direct Energie).

Fredrik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) gikk etter de to, og sammen utgjorde de dagens brudd.

På det meste fikk de et forsprang på like over fire minutter, og hovedfeltet hadde dermed god kontroll på de tre utbryterne gjennom hele etappen.

Laurent Pichon (Fortuneo-Oscaro) gjorde et forsøk på å støte seg opp til bruddet opp Côte de la colline Sainte-Germaine, den siste av de to stigningene på etappen, men måtte etter hvert gi opp.

Dermed var det fortsatt bare det opprinnelige bruddet som entret de to siste milene i tet, da med et forsprang på like over minuttet.

Bruddet holdt god stand på de siste kilometerne, og hadde fremdeles 20 sekunder med fem kilometer igjen. Det var imidlertid ikke nok, og med tre kilometer igjen ble de hentet inn igjen.

Démare best i feltet på innlagt spurt

Quéméneur var først over begge de to kategoriserte stigningene på etappen. Franskmannen tok dermed de to eneste tilgjengelige poengene, men var ikke i nærheten av å true ledelsen til Fabio Aru i den konkurransen.

Den innlagte spurten var lagt mellom de to stigningene, og der var Backaert først i bruddet. I motsetning til klatrespurtene, ble det en liten kamp innad i bruddet, men Stake Laengen maktet ikke å true belgieren.

I feltet var det desto større kamp om poengene, og der viste Arnaud Démare at han virkelig har ambisjoner om å beholde den grønne poengtrøya helt til Paris.

Franskmannen var først over i feltet, foran Michael Matthews. Kristoff var nummer fem i feltet, mens Démares kanskje største utfordrer i kampen om den grønne trøya, Marcel Kittel, var ytterligere to plasseringer lenger bak.

Dermed økte Démare forspranget sitt i poengkonkurransen, før spurtstjernene igjen skulle opp mot hverandre på oppløpet i Troyes.

Tagget med: , , , ,

Les også disse