RUSK I MASKINERIET: Opptrekkstoget til Marcel Kittel var ikke helt på plass i Dubai Tour. Foto: Tim De Waele

Kittel: – Vi har ting vi må diskutere

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.02.18 13:22

Del på    

Skuffende start for Marcel Kittel i Katusha-Alpecin.

(procycling.no): Marcel Kittel var den store favoritten før Dubai Tour. Tyskeren skulle debutere for sitt nye lag, i et ritt han vant i både 2016 og 2017. Åtte etappeseirer i rittets historie. Suverent flest. Men det ble ikke kjærlighet ved første ritt mellom Marcel Kittel og Katusha-Alpecin.

Det så lovende ut på oppløpet på Palm Jumeirah på rittets første etappe, men mekanisk svikt sørget for 17. plass på Kittel. Samme plassering ble det på dag to, men da kunne ikke tyskeren skylde på sykkelen. Det beste resultatet kom på dag tre. 29-åringen hadde bra hastighet i spurten, men kom for sent og ble nummer tre bak Cavendish og Bouhanni. 22. plassen på Hatta-demningen var som forventet, men det beste eksempelet på rusket i Katusha-laget kom på siste etappe.

I en kaotisk finale, med velt i siste sving, lå opptrekket til Kittel i god posisjon. Rick Zabel og Marco Haller satt perfekt plassert, men Marcel Kittel lå ikke på hjul. Resultatet ble tre Katusha-Alpecin-ryttere på topp 6, med kittel som den siste av dem.

– Alle var skuffet over at vi ikke klarte å få til et godt resultat her, sa Kittel etter målgang ifølge cyclingnews.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRE KATUSHA: Elia Viviani vant etappen foran Marco Haller. Rick Zabel ble nummer fem, mens Kittel endte som sjettemann. Foto: Tim De Waele

Kittel mener den kaotiske avslutningen var avgjørende for det mislykkede opptrekket.

– Jeg tror det kritiske punktet var siste svingen der velten skjedde. Ingen lag hadde kontroll på opptrekket sitt, og det gjaldt også for oss. Så snart velten skjedde så ble det enda mer kaos, og vi måtte bare forsøke å komme oss til mål på best mulig vis. Det var veldig vanskelig, konkluderer Katusha-Alpecin sin nye kaptein.

– Jeg prøvde så godt jeg kunne. Marco og Rick var i front, og trodde at jeg ikke satt med lenger etter velten. De ville redde et godt resultat, men det gikk ikke til slutt. Andreplass er ikke dårlig, men det var seier som var planen i dag, beretter den seiersvante 29-åringen.

Tyskeren deltar ikke i Tour of Oman, som starter tirsdag, men vil fortsette i midtøsten under Abu Dhabi Tour 21. februar.

– Det er en tid for å lære, og å vokse sammen som et lag. Det var hovedmålet med Dubai Tour, forkynner Kittel.

– Vi har ting vi må diskutere etter dette rittet, men det tror jeg bare vil gjøre oss sterkere.

Katusha-Alpecin venter dermed fortsatt på sin første seier i 2018.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse