ENKELT: Med en solid sykkellengde på Peter Sagan kunne Marcel Kittel feire sin første etappeseier i California rundt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Kittel: – Vi kjørte smart

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.05.17 15:44

Del på    

Quick-Step-spurteren hyller laget etter triumfen på åpningsetappen i California rundt.

(procycling.no): Under åpningen av den tolvte utgaven av California rundt var Marcel Kittel i det overlegne hjørnet.

Quick-Step Floors lå mannsterke i front av feltet inn på den siste kilometeren, og leverte det tyske spurtesset i perfekt posisjon.

Ingen var i nærheten av å kunne utfordre Kittel da han åpnet spurten sin med 200 meter igjen. En meget fornøyd 29-åring suste inn til årets åttende triumf.

– Det er en fornøyelse å returnere til California rundt med en etappeseier. Og så fikk jeg den gule trøya som en bonus. Vi hadde fantastisk vær, og fantastiske fans her som fikk oss til å føles oss velkomne, sa en smørblid Kittel etter at seieren var sikret.

Verdensmester Peter Sagan (Bora Hansgrohe) kjørte inn til sin syvende andreplass i 2017, mens Elia Viviani (Team Sky) ble nummer tre.

– Gutta var sterke gjennom dagen, og vi kjørte smart. Jeg er veldig stolt over dem. Så chapeau for en upåklagelig jobb, skrøt tyskeren.

Seieren var hans 80. triumf som proff, og den 20. i Quick-Step-drakta.

Kaotisk Katusha

Katusha-Alpecin lå lenge flott til i front av feltet, men på de siste kilometerne var plutselig rødtrøyene spredt i feltet.

Inne på den siste kilometeren ble Kristoff ført fram med en skikkelig kraftanstrengelse. Da Michael Mørkøv kom til fronten var det for langt til mål, og lagets norske spurter var tom for krefter.

– Skuffende første etappe i California rundt. Vi mistet hverandre litt mot slutten, og vi klarte ikke å oppnå et godt resultat. Men gutta jobbet hardt i dag, og det vil komme flere sjanser senere i uka, vurderte Kristoff etter åpningsetappen.

29-åringen ble til slutt nummer 13.

Natt til tirsdag venter en etappe for de mer klatredyktige rytterne, før en ny sjanse venter for Kristoff på den tredje etappen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse