LAGHARMONI: God stemning i Quick-Step Floor-leiren eter onsdagens ellevte etappe. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Kittel: – Som å spille Tetris

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.07.17 19:37

Del på    

Tyskeren lekte seg til sin 14. etappeseier i Tour de France.

(procycling.no): Etter seks massespurter på elleve etapper står Marcel Kittel igjen som kongen blant spurterne i årets Tour de France.

Fem av etappene har endt med triumf til den tyske kjempen. Tyskeren har tidligere vært kjent som en spurter som kun gjorde den siste delen av jobben. Han har blitt trukket fram til en strålende posisjon, og kan starte spurten sin fra fronten med kun noen hundre meter igjen.

Slik har det ikke vært i årets utgave av Le Tour. 29-åringen har vist nye sider av seg selv i spurtkampene på franske veier. Han har hoppet fra hjul til hjul, og ofte kommet fra dypet i spurtene.

– Det er utrolig. Noen ganger, når du er på ditt øverste nivå i spurtene, så er det som å spille Tetris. I de siste spillene har jeg alltid fått de riktige åpningene, og har aldri gjort en feil. Alle linjene var perfekte. I dag kunne jeg hoppe fra hjul til hjul. Det er utrolig. Jeg er så glad, sa Kittel i seiersintervjuet etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NESTEN: Edvald Boasson Hagen var, nok en gang, nære seier på tourens ellevte etappe. Men Marcel Kittel var den raskeste. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Hjelpen Kittel får fra lagkameratene er ikke like tydelig i finalen som den har vært før, men Quick-Step Floors-spurteren er allikevel svært takknemlig for all bistand han får.

– Det er flott å gi laget en seier igjen. Julien (Vermote) jobbet i dag, Philippe Gilbert jobbet i dag, Jack Bauer jobbet i dag. De er alle mestre. De er fantastiske for meg. Jeg har ikke ord, ytrer mannen som nå har 14 triumfer i Tour de France.

Nå ser Kittel fram til resten av spurtsjansene som måtte komme i årets tour.

– Det er vanskelig å få til timingen, men det har funket bra. Jeg har beina og hodet som trengs. Det er perfekt nå. Jeg er glad for at jeg har grepet sjansene jeg har fått så langt. Det skal ikke bli verre fremover.

Etter elleve av 21 etapper har Kittel festet et bunnsolid grep på den grønne poengtrøya. I Peter Sagans fravær har tyskeren kapret 335 poeng. Michael Matthews (Team Sunweb) er nærmeste utfordrer, med 202.

Tagget med: , , , ,

Les også disse