SLÅSSKAMP: Wang Xin angrep medlemmer av det sveitsiske støtteapparat i Tour of Hainan. Skjermbilde: YouTube.

Kinesisk rytter utestenges i to år

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.11.17 18:20

Del på    

Wang Xin straffes hardt etter at han angrep sveitsisk støtteapparat.

(procycling.no): Rytteren som angrep to medlemmer av det sveitsiske laget under Tour of Hainan har fått sin straff. Det kinesiske sykkelforbundet vil forby Wang Xin vil ikke kunne bli med i et profflag igjen før 2019, og vil ikke kunne delta i ritt de neste seks månedene.

Laget han syklet for, Keyi Look, lagets manager og ytterligere to medlemmer har også blitt straffet for ikke å ha kontrollert sin rytter. Det kinesiske kontinentallaget har også mistet muligheten til å få lisens for 2018-sesongen.

«Det kinesiske sykkelforbundet har alltid hatt nulltoleranse ved arenaovertredelser og voldelige hendelser,» skriver CCA i en pressemelding på sin hjemmeside.

«Forbundet krever at alle nasjonale og utenlandske konvoier, sykkellag fra alle provinser og byer over landet, lag og individer som deltar i amatørkonkurranser følger disiplinære regler og opprettholder en god konkurranse-stil for å forhindre at slike hendelser skjer igjen.»

Hendelsen startet tidlig på den syvende etappen av Tour of Hainan, da rytterne fikk langing fra bilene. Den sveitsiske bilen kjørte langs feltet, i det Xin veltet. Kineseren mente bilen var årsaken, men sveitserne hevdet Xin var borti hjulet på en rytter, og gikk i bakken.

Tagget med: , , ,

Les også disse