SIKTER HØYT: Iver Johan Knotten går for gull i 2020. Foto: Bas Czerwinski/Getty Image

Knotten: – Det er ganske hårete mål, men det er mulig

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.10.19 18:21

Del på    

Sammen med Stein-Erik Eriksen, har Coops nye tempoduo klare ambisjoner.

(procycling.no): Iver Johan Knotten returnerer til kontinentalnivå neste år, når han får sjansen i Team Coop. Etter en sesong hvor pilene har begynt å peke i riktig retning igjen for tempospesialisten, er ambisjonen klar foran både NM, EM og VM.

– Jeg sikter mot gull i samtlige mesterskapene du nevner. Det er det man går for, uten tvil. Det er fullt mulig. Det hadde vært mulig i år med den utviklingen jeg har hatt. Det er dit jeg sikter. Du kan si at det er ganske hårete mål, men jeg tror det er mulig, sier han til procycling.no. 

2020 blir hans siste år i U23-klassen, men med fjerdeplass fra EM-tempoen i år og et mekanisk uhell unna en mulig medalje i VM, har han grunn til å ha tro på seg selv.

Solid tempoduo

I tillegg til Knotten, har også Team Coop signert Stein-Erik Eriksen.

23-åringen syklet for det danske kontinentallaget ColoQuick i år og kjørte inn til en femteplass på NM-tempoen.

– Det er vanvittig bra. Det er helt perfekt at man kan dra hverandre litt. Det er ingenting som er bedre enn det. Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med ham og utvikle oss som temporyttere, sier Knotten om at han får Eriksen som lagkamerat.

Eriksen selv tar med seg mye nyttig fra året i ColoQuick.

– Erfaringsmessig har året i ColoQuick vært veldig lærerikt. Det har vært spennende og nyttig å se hvordan danskene trener og ikke minst kjører ritt. Slik jeg ser det har danskene stort fokus på å utvikle rytternes kjørestyrke, noe som også vises tydelig på temporesultatene.

– Kanskje litt unorsk at jeg er så tydelig med mine ambisjoner

Femteplassen fra NM er noe Eriksen har klare ambisjoner om å overgå neste år, med NM-gull som mål og håp om deltakelse i VM.

– Det er kanskje litt unorsk at jeg er så tydelig med mine ambisjoner og målsetninger. Jeg tror imidlertid at det er viktig at man setter seg ambisiøse mål, er tydelig både mot seg selv og de som er rundt en og så håper jeg at det ikke blir misforstått, sier Eriksen til procycling.no.

TEMPODUO: Iver Johan Knotten og Stein-Erik Eriksen ser frem til å kjøre for Team Coop i 2020. Foto/montasje: Norges Cykleforbund/Team ColoQuick/Team Coop.

Eriksen startet ikke med landeveissykling skikkelig før i 2017 og har tatt jevne, gode steg siden det.

– De siste årene har mitt store fokus vært på å bygge kapasitet og utvikle kjørestyrke. Dette er noe jeg vil fokusere videre på, men jeg har også ambisjoner om å kunne hevde meg sammenlagt i etapperitt. Jeg regner med å øke den totale treningsmengden noe, men nå gleder jeg meg først og fremst til å bli bedre kjent med Magnus Børresen, Stein Ørn og resten av Team Coop. Jeg er helt sikker på at de har mye å tilføre og sammen tror jeg vi skal finne en god plan, sier han om veien videre.

Sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen, ser frem til å få de to tempospesialistene på laget, og har tro på at de kan nå målsetningene de har satt seg. 

– Ja, hvis du ser på resultatene og utviklingen deres, så er det faktisk realistisk. Det er det som gjør det så spennende at de har så høye mål. Det er høye og hårete mål, men det mener jeg er sunt og det bør man ha.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sola Arena blir viktig del av satsingen

For øyeblikket er Knotten nede på Mallorca for å få et litt mer sykkelvennlig klima. Foran de siste to sesongene har Knotten tilbragt store deler av vintersesongen i Spania, men det blir ikke noe fast bosted i sydlige strøk denne vinteren.

Utover i 2020 ser han imidlertid for seg at det kan bli gode perioder i Rogaland.

Sola Arena, Norges første permanente innendørsvelodrom, skal etter planen stå ferdig i løpet av våren 2020.

– Når den kommer, så regner jeg med at det blir lengre perioder der. Det er en god måte å trene på og ikke minst når det kommer til testing av utstyr, posisjon og alt mulig snacks man kan teste på en velodrom. Jeg gleder meg virkelig til den kommer, sier Knotten.

Sola Arena nærmer seg: – Vil tilpasse oss slik at folk synes det er interessant

Han forteller også at han fristes litt av tanken på å konkurrere på banen, hvor timesrekorden på bane er noe som vil være naturlig å gå etter.

– Det er ikke noe vi har spikret enda, men det er helt klart noe jeg har veldig lyst til. Det hadde vært gøy å sette norsk timesrekord på norsk bane, sier han. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Trygge på at utstyret skal være bra

– For oss blir den veldig viktig, men den blir jo også veldig viktig for hele sykkel-Norge. Å ha en slik fasilitet i sitt eget nabolag kommer til å bety mye i årene fremover, sier Børresen om den nært forestående velodromen.

Eriksen er full av lovord om året sitt i ColoQuick, men har latt seg imponere av Børresen og med mulighetene som Sola Arena gir, forteller han at Team Coop var et naturlig valg for ham.

Med to ryttere som man kan forvente vil kjempe i toppen på tempoer, er naturligvis også utstyret viktig.

– Det var noe av de vi diskuterte da vi hadde møter med Sven Erik og Iver. Skal du ha de målsetningene de har, så må du ha konkurransedyktig utstyr. Det var noe vi gikk nøye gjennom og de er veldig trygge på det utstyret vi har. Jeg tror det er helt topp og konkurransedyktig. Det var noe vi diskuterte mye før vi bestemte oss for å gjøre den satsingen vi gjør, sier Børresen. 

Coop har sykler fra Ridley, hjul fra Mavic, hjelmer fra Uvex og bekledning fra Santini.

Det blir en del nye erfaringer for Knotten og Eriksen, men de er begge veldig positive til utstyret de ser ut til å møte i Team Coop.

– Jeg har fått inntrykk av at utstyr er noe som vil være et nøkkelelement i Coops videre satsing. Utstyrsmessig tror jeg at vi kommer til å bli veldig godt fornøyde. Laget har etter det jeg kan forstå meget gode samarbeidspartnere og støttespillere. Når ledelse, ryttere og utstyrsleverandørene setter seg sammen er jeg helt sikker på at vi skal komme fram til utstyrsløsninger som vil løfte hele laget tempomessig og jeg tror at Sola Arena kan bli en viktig utviklingsarena. Ikke bare for Team Coop, men for hele sykkel-Norge, sier Eriksen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse