2020-ÅRGANGEN: Daniel Årnes, Herman Dahl, Søren Wærenskjold, Ludvik Holstad, Fridtjof Røinås, Marius Wold, Andreas Staune-Mittet, Håkon Lunder Aalrust, Sondre Midtsveen og Ådne Holter. Øivind Lukkedal er ikke med på bildet. Foto: Joker Fuel of Norway

Joker henter fem ryttere: – En gjeng som er gira på å prestere

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.11.19 21:15

Del på    

Wold, Lunder Aalrust, Staune-Mittet, Holter og Midtsveen får sjansen i Joker Fuel of Norway.

SUNDVOLDEN HOTEL (procycling.no): Henrik Evensen, Ole Forfang og Aksel Fischer Aasheim legger alle opp. I helga gjorde også Andreas Vangstad det klart at han legger opp etter at han ikke fikk forlenget kontrakten, mens Bjørn Tore Hoem foreløpig leter etter et nytt lag etter at han også fikk beskjed om at han ikke fikk bli med videre.

I tillegg skal også Kristian Klevjer kjøre for et belgisk klubblag neste sesong.

Med andre ord: Det var klart for store utskiftninger i stallen til Joker Fuel of Norway. Signalet som ble sendt ut tidligere i høst var at det skulle satset ungt, og det er også tilfellet.

Fem ryttere har man nå hentet inn: Ådne Holter (19), Andreas Staune-Mittet (21), Håkon Lunder Aalrust (21), Marius Wold (21) og Sondre Midtsveen (22). 

Av dem kommer Staune-Mittet og Midtsveen begge fra Ringerike SK, mens Holter i år har kjørt for Lillehammer CK og Dare Development Team, samt at han var stagiaire for Uno-X Norwegian Development Team i høst. Wold har kjørt for IK Hero og det belgiske klubblaget Mysenlan-Baboco-Douterloigne, mens Lunder Aalrust har kjørt for Team Coop siden våren 2017.

Les også: Sindre Eid Hermansen blir ny sportsdirektør i Joker

– Det er noen sko å fylle

procycling.no møtte kvintetten på Sundvolden Hotel i forbindelse med lagets første samling foran 2020-sesongen.

Alle fem trekker frem at de vil bidra til at laget skal gjøre det bra neste år, i det som til neste år blir et veldig ungt Joker-lag. Holter, Lunder Aalrust, Wold og Staune-Mittet er alle fremdeles U23-ryttere neste år. Det samme er Søren Wærenskjold, Ludvik Aspelund Holstad og Daniel Årnes som syklet for Joker i år.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NYE FJES: Marius Wold, Håkon Lunder Aalrust, Andreas Staune-Mittet, Ådne Holter og Sondre Midtsveen er alle nye blant blåtrøyene til 2020. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

– Ut ifra hva jeg vet om de gutta her, så er det en gjeng som er gira på å prestere. De rytterne som har vært her tidligere har vært gode, så det er noen sko å fylle, men jeg tror vi skal klare det godt, sier Staune-Mittet. 

– Jeg tror egentlig det kan bli ganske bra. Det er mange sultne gutter og det har vært flere å velge mellom. Jeg tror de fleste av de nye er ganske gira på å vise at det var riktig at det var vi som kom inn, fremfor de som kanskje er litt skuffet over at de ikke kom med. Jeg tror det er en del som kan ta nivået bra med en gang. Jeg tror 2020 blir et bra år, sier Wold.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Syv av elleve ryttere er U23-ryttere

Han har denne sesongen imponert med å vinne den siste etappen i Ronde van Oost-Vlaanderen. I samme ritt vant også Sondre Midtsveen den første etappen, og de har begge sine styrker i de flate rittene.

Wold er svært glad for å fått plass på laget til Joker Fuel of Norway.

– For meg er det en kjempemulighet. I hvert fall nå som det er så få lag i Norge, så er det veldig stort å få sjansen til å sykle for Joker. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått sjansen, sier han.

Takknemlig er også Midtsveen, som altså er den eneste av de fem nye rytterne som ikke er U23-rytter neste år. 22-åringen blir dermed i mindretall i laget, sammen med Herman Dahl (25, fyller 26 senere denne måneden), Øivind Lukkedal (25) og Fridtjof Røinås (25), som rytterne som har gjort seg ferdige med U23-klassen. 

– Det å få den type tillit selv når du går ut av U23-klassen, det betyr veldig mye. Jeg startet ganske sent med å sykle, men de har sett at kurven min fremdeles er oppadgående, selv om jeg er et knepp eldre enn gutta her, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

U23-NM: Sondre Midtsveen (til venstre) kom akkurat for sent til å ta bronsen i årets U23-NM, som dermed gikk til Erik Ysland (Gauldal SK). Sølvet gikk for øvrig til Andreas Staune-Mittet og med syv U23-ryttere i stallen, kan Joker Fuel of Norway virkelig utfordre Uno-X på U23-fellesstarten i NM neste år. Uno-X har seks norske U23-ryttere i neste års stall. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Aalrust håper på en liten «boost»

For askerbøringen Lunder Aalrust var det et ønske om et miljøskifte som førte til overgangen.

– Nå har jeg vært to og et halvt år i Coop, og det er bra det, men det er alltid greit å prøve noe nytt. Få et miljøskifte. Nye ryttere, nytt støtteapparat, nye ritt. Kanskje kan jeg få en liten «boost» av det, og forhåpentligvis kan jeg fortsette å utvikle meg enda mer. Det er veldig lett å bli veldig komfortabel på et sted, så jeg tror det er sunt for utviklingens skyld å prøve noe annet. Også for motivasjonen, sier han til procycling.no.

– Jeg håper at jeg kan bidra til at Joker vinner ritt. Både som lag, og forhåpentligvis kan jeg også vinne noen ritt selv. Jeg håper å gjøre det bedre enn i år. I fjor var nok en bedre sesong for meg enn i år, så jeg vil tilbake på det sporet jeg var på i fjor, sier mannen som fikk én dag i den gule ledertrøya i Tour de l’Avenir i fjor. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Holter glad for Uno-X-erfaringen

Erfaring fra kontinentalnivå har også den yngste av dem fem nykommerne. Ådne Holter fikk prøve seg i sitt første proffritt da han syklet Czech Tour som stagiaire for Uno-X Norwegian Development Team i høst.

– Det ble ikke så mange ritt, men de rittene jeg kjørte var veldig tøffe. Det ble en god ilddåp på kontilivet, så det jeg har med deg derfra er gull verdt, sier 19-åringen. 

Det er spesielt i kuperte ritt Holter har vist seg frem, og han var også en del av Dare Development Team i år, et lag som ønsker å satse på norske klatretalenter. Satsing videre i Lillehammer og Dare var også et alternativ videre for Holter, men han ønsket å ta steget opp på kontinentalnivå for å få enda bedre tilrettelagt hverdag i sykkelsatsingen.

Staune-Mittet, som blant annet vant en etappe i Uno-X Tour te Fjells i år, og Holter er nok de to beste klatrerne av de fem nye rytterne. Med både Andreas Vangstad og Bjørn Tore Hoem ute av laget, er det også en del rom skal skal fylles på akkurat den fronten i neste års Joker-lag, og Staune-Mittet er klar på at det er et område han ønsker å ta steg på neste år.

– Det er en utrolig god mulighet til å fortsette å utvikle seg som sykkelrytter. Det er også herlig å få tillit. Etter å ha vært med dem på samling i januar, så var det ganske klart for meg at dette var laget jeg ønsket å sykle for, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse