UTE AV TOUREN: Wilco Kelderman skadet seg i velt under det nederlandske mesterskapet. FOTO: Tim De Waele

Kelderman mister Tour de France

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 2.07.18 16:57

Del på    

Veltet i det nederlandske mesterskapet.

(procycling.no): En velt under gårsdagens nasjonale mesterskap i Nederland setter Wilco Kelderman (Sunweb) ute av spill før årets Tour de France.

Fjorårets fjerdemann i Vuelta a España blir dermed ikke å se i Frankrike senere denne måneden.

Røntgenbildene kunne nemlig vise at en tidligere innoperert plate bøyde seg i velten, og smertene dette medførte for den 27 år gamle nederlenderen gjør at han ikke får kjørt rittet.

– Jeg er skuffet. For øyeblikket er smerten veldig intens, noe som gjør en Tour-start umulig, enkelt og greit. Det kan ikke bli mye verre etter skadene jeg har hatt tidligere i karrieren min. Jeg er nødt til komme over det igjen, og jeg vil trenge tid, sier Kelderman i en pressemelding fra laget. 

Til tross for Keldermans fravær, stiller Team Sunweb sterkt i årets Tour de France. Tom Dumoulin kommer fra en andreplass i giroen og kjører touren som kaptein for første gang. I tillegg er Michael Matthews på plass for å forsvare den grønne poengtrøya fra i fjor.

Sunweb i årets Tour de France: Tom Dumoulin, Nikias Arndt, Laurens Ten Dam, Chad Haga, Edward Theuns, Simon Geschke, Søren Kragh Andersen og Michael Matthews.

Tagget med: , ,

Les også disse