Prøv Procycling Pluss idag

ØYNER TRØYESKIFTE: Elia Viviani er tilbake i den vanlige Deceuninck-Quick-Step-trøya etter et år som italiensk mester, men håper å få byttet ut lagtrøya med en gul trøye etter den første etappen. Foto: Chris Graythen/Getty Images

– Dette er kanskje én av de største mulighetene i karrieren

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.07.19 19:38

Del på    

Spurterne drømmer om gult foran åpningsetappen i Tour de France.

Med en flat åpningsetappe er det igjen en mulighet for feltets raskeste å sykle seg inn i den gule ledertrøya.

Alexander Kristoff var nære da kun Marcel Kittel slo ham i 2013 på Korsika, og samme mann vant også åpningsetappen i 2014. I 2016 var det Mark Cavendish som fikk æren, mens Fernando Gaviria vant åpningsetappen i fjor. I tillegg har også Peter Sagan kjørt seg inn i ledertrøya etter den andre etappen ved to anledninger (2016 og 2018).

Kittel, Cavendish og Gaviria er ikke med i årets Tour de France og dermed er det store sjanser for at rytteren som vinner åpningsetappen i Tour de France lørdag kan ikle seg den gule ledertrøya for første gang.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Dette er kanskje én av de største mulighetene i karrieren min. Alt er å vinne. Det er en spurtavslutning på den første etappen i Tour de France. Det er mulighet til å ta den gule trøya. Vi er i Belgia, og jeg kjører for et supersterkt belgisk lag også, sier Elia Viviani til Wielerflits.

Viviani har tro opptrekkstoget sitt

Viviani har kun kjørt Tour de France én gang tidligere, tilbake i 2014. Året før var han nære ved å kunne ikle seg maglia rosa i Napoli, men måtte se seg slått av Mark Cavendish.

Når han nå sikter mot maillot jaune er det Dylan Groenewegen og Caleb Ewan han trekker frem som sine sterkeste konkurrenter. De tre har alle sterke lag med seg, men Viviani holder en knapp på at han har det beste opptrekkstoget i årets Tour de France.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi må bare gjøre vår jobb og ikke se så mye på de andre. Jeg tror vi har det beste opptrekkstoget i Tour de France, med Yves Lampaert, Kasper Asgreen, Maxi Richeze og Michael Mørkøv. For selve spurten kunne vi ikke hatt et bedre lag. I tillegg må jeg sitte med dem så lenge som mulig. Det spiller en nøkkelrolle i touren. Finalene er så kaotiske, noe som gjør det veldig viktig å holde deg med opptrekkstoget så lenge som mulig. Du må sitte i front, for de som sitter lengre bak spiller russisk rulett for å komme frem i tide, sier Viviani.

JEVNE KONKURRENTER: Dylan Groenewegen har hatt overtaket på de fleste av konkurrentene sine i år, men det har også blitt jevnt flere ganger. Som her på den første etappen i Paris-Nice. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Slak motbakke opp til mål

Groenewegen slet med å komme seg i gang under fjorårets Tour de France, og fikk ikke fullklaff før på den syvende etappen.

– I år har jeg gode bein fra start og jeg har et veldig sterkt lag bak meg, sier Groenewegen til Cyclingnews, også han med et håp om å kunne ikle seg den gule ledertrøya.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den siste kilometeren går slakt oppover til det kongelige palasset i Brussel, noe som på papiret passer best for Caleb Ewan av de tre spurtfavorittene. 

– Du må time det riktig, for går du for tidlig vil det senke farten din når du starter å miste kraften. Det er en snill stigning, sier Ewan.

PS! Du kan følge etappen fra start til slutt hos procycling.no!

Tagget med: , , ,

Les også disse