Prøv Procycling Pluss idag

ENDELIG NY SEIER: Caleb Ewan måtte vente en stund på den andre triumfen i Lotto Soudal-fargene. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Kan ikke huske sist jeg gravde så dypt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.04.19 14:26

Del på    

Ewan tok etterlengtet seier i seig bakkespurt i Tyrkia.

(procycling.no):  Caleb Ewan tok en etterlengtet seier på den fjerde etappen av Tyrkia rundt. Den unge australieren har hatt mye stang ut i sine første måneder som Lotto Soudal-rytter.

På fredagens etappe til Bursa klaffet det endelig igjen for den lynraske 24-åringen.

Alt av brudd var kjørt inn, og en seig bakke med fire prosent stigning på de siste tre kilometerne avgjorde etappen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Juan José Lobato (Nippo Vini) åpnet spurten med over 300 meter igjen. Da måtte opptrekkeren til Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) slå ut, og det var opp til iren selv å tette luka. Det klarte han ikke. På hjulet til rittlederen fulgte lille Caleb Ewan, som hadde litt mer saft igjen i beina. Lotto Soudal-rytteren smatt forbi, og passerte Lobato på de siste meterne.

Triumfen er hans første siden Hatta Dam-etappen i UAE Tour for nesten to måneder siden. Også den endte med en kort motbakke.

– Laget mitt har gjort en god jobb hele uka. Vi har jaktet seier hver dag, men jeg har ikke klart å belønne dem med en seier. Jeg er veldig glad for å endelig vinne her, sier Ewan i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Han merket at han ikke hadde mye igjen å gå på da spurten startet.

– Det var en veldig tung finale. Jeg kan ikke huske siste jeg gravde så dypt. Så jeg er veldig glad nå. For å være ærlig så lå jeg på hjulet til Bennett og var allerede på 100 prosent. Jeg ventet bare på at han skulle starte, men så sprakk han. Da visste jeg at jeg måtte gå med en gang for å ta igjen han i teten. Heldigvis hadde jeg nok igjen til å holde spurten, forteller Lotto-spurteren om de siste 200 meterne.

24-åringen veltet på den andre etappen, og fryktet da at uhellet ville prege ham ut rittet.

– Det var irriterende for det var en så unødvendig velt. Jeg landet ganske hardt på håndleddet, så jeg fryktet jeg skadet meg. Men etter en stund forsvant smerten og jeg klarte å komme meg i uten store problemer. Det påvirker meg ikke, konkluderer fredagens vinner.

I sammendraget er det fremdeles Sam Bennett som leder. Iren endte på podiet for fjerde etappe på rad, og takket være en solid bunke bonussekunder leder han nå 24 sekunder foran lagkompis Felix Großschartner. Bora-duoen vil nok få en mer utfordrende oppgave på lørdag, da rittets kongetappen venter. Den går i mål på toppen av Kartepe-stigningen, som er nesten 17 kilometer lang med 7,4 prosent i snitt.

Slik gikk det til:

Bruddet som gikk ved startskuddet fikk raskt etablere seg i front av rittet. Mauricio Moreira (Caja Rural), Lucas De Rossi (Delko-Marseille), Ander Barrenetxea (Euskadi-Murias), Thimo Willems (Sport Vlaanderen-Baloise) og Feitcan Samli (Tyrkia) var de fem utvalgte, og fem kilometer ut på etappen ledet de allerede med 2:30.

Luken økte til åtte minutter etter 16 kilometer, men da begynte hovedfeltet å holde i tømmene. Mer ledelse fikk de ikke.

Willems økte ledelsen i klatretrøya på en kategorisert stigning, før han lot seg selv bli kjørt inn av feltet. De fire andre fortsatte et stykke til.

Samlin vant Turkish Beauty-spurten, før også han slapp seg ned til feltet. Med åtte mil igjen satt Moreira, De Rossi og Barrenetxea igjen.

Feltet jafser innpå

Hovedfeltet ønsket ikke å la de tre ha en voldsom ledelse før de siste milene til Bursa. Med fire mil igjen var det bare 1:45 fram til trioen.

Moreira valgte samme skjebne som Willems og Samlin, og inn i rittets siste time satt kun to mann igjen i teten.

De Rossi og Barrenetxea holdt det gående til det gjensto tolv kilometer, da også de ble slukt av feltet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dimension Data sto for mye av kjøret, og de holdt initiativet på kilometerne før den siste bakken.

Alt avgjøres i bakken

2,7 kilometer med 4,2 prosent i gjennomsnittlig stigning utgjorde finalen på rittets fjerde etappe.

Dragracet inn til de siste tre kilometerne ble vunnet av Astana Pro Team, men Bora-Hansgrohe og Lotto Soudal fulgte like bak.

Mauro Finetto (Delko-Marseille) støtet med voldsom kraft 1800 meter før mål, men angrepet holdt kun til de siste 700 meterne.

Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) var i bakken i siste sving, men ble ikke særlig skadet.

Feltet samlet seg igjen til spurten, der Lobato (Nippo Vini) gikk for en lang en. Bennett (Bora-Hansgrohe) maktet ikke å tette luken, og var helt tom for krefter. På hjulet til iren fulgte en sprek Caleb Ewan, som smatt forbi og startet jakten på Lobato. På de siste 20 meterne seg han forbi og vant den fjerde etappen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse